Published On: 5 Gusht, 2017

Ky ligj-poshtërimi i gjuhës shqipe, mbron maqedonishten, me pëlqimin në bodrum të “liderëve”…

 

Nijazi Muhamedi

Ky ligj-poshtërimi i gjuhëve me emër-përqindjeje aritmetike bile nuk është “ligj”, por është rregullore (udhëzim administrativ) për zbatimin e Ligjit për mbrojtjen e gjuhës maqedonase, gjuhës së vetme zyrtare në Maqedoni, sikundër është pranuar në MO, të miratuar brenda natës nga parlamenti i Maqedonisë, pa diskutim publik dhe me pëlqimin në bodrum të “liderëve”…

Që të mos turpërohen edhe miqtë tanë që i kemi në Shqipëri që poshtërimin të mos e urojnë si “avancim të poshtëruar”, do të bënin mirë që të uleshin të pinë nga një kafe me prof.dr.Sh.Rrokaj, që tash qenka zgjedhur deputet i Vlorës, por unë e njoh si emër i merituar që merret me sociolinguistikë dhe me politikat gjuhësore teoritikisht, dhe le ti kërkojnë shpjegime. SHQIPTARI.eu

A 5
Loading...
 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Loading...