Published On: 24 Prill, 2016

Ky është versioni i babës Enever për kufirin me Malin e Zi

Ish- kryetari i Gjykatws Kushtetuese, Enver Hasani ka dhënë një koment të tij për demrkacionin me Malin e Zi. Ai në një shënim në Facebook ka thënë se ky proces rregullohet me ligje ndërkombëtare.
Shënimi i plotë:

Caktimi i kufijve të Kosovës është kryesisht çështje e ligjit ndërkombëtar.

Caktimi i kufijve të Kosovës nuk është punë gjeografie dhe gjeodezie por një problem kryekput i ligjit ndërkombetar. Kjo është kështu sipas praktikës ndërkombetare të trasuar që nge dekolonizimi i Amerikes Latine, fitimi i pavarësise së vendeve të Afrikes dhe shpërberja e federatave komuniste pas mbarimit të Luftës së Ftohet. Marreveshja për Delimitim, jo gjendja kadastrale dubioze, duhet të jetë pika nisëse me rastin e caktimit të kufirit kosovar në çdo sektor të tij. Kjo me Malin e Zi është vetëm maja e Ajsbergut e asaj që pritet të ndodhë me sektorin qinda kilometersh të kufirit Kosove-Serbi…..!

Më gjerësishtë rreth kësaj teme do të flasim me 25 prill 2016 në një seminar për kufijt e Kosovës që organizohet në Fakultetin Juridik të Universitetit të Prishtinës.

 
Displaying 1 Comments
Have Your Say
  1. Enver hasan hajduki thotë:

    Me fol per emver hajdukin….jo hajdukun, sepse me i thane Hajduk del i kulturuar, por Hajduki e cileson perfekt kete qenefoid.

    Përgjigjiuni
    Pelqej(1) Nuk Pelqej(0)

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...