Published On: 3 Prill, 2016

Ky është Hashim Thaçi i LDK-së!

Emrin e mbajnë të njëjtë por nga pikëpamjet e tyre politike dallojnë shumë. Është ky Hashim Thaçi, i LDK’ së, i cili mban emrin e njëjtë me ish-kreun e PDK-së, tanimë president në ardhje.

Emrin që mban Hashim Thaçi i LDK’së, thotë se më shumë ia ka parë sherrin se sa “hajrin”. Sherrin më të madh, emrit që mban ia pa para luftës dhe gjatë luftës në Kosovë, ku shpesh herë i ishte rrezikuar edhe jeta e tij. Ai tregoi se letërnjoftimin nuk kishte guxuar ta merrte asnjëherë me vete, pasi që i figuronte emri Hashim Thaçi.

Thaçi: Çdoherë është dashur të mos e tregoj letërnjoftimin

“Më kujtohet kur është dënuar si student dhe u shua rilindja, atëherë të gjithë mendonin që unë jam ai Hashim Thaçi. Nuk kaloj shumë kohë dhe ajo u kuptua, sepse edhe unë kam qenë një prej atyre në ekstrem që kemi qenë kundër pushtetit. Në kohën e luftës, letërnjoftimin as që e merrja me vete sepse si e shihnin emrin Hashim Thaçi, këta vetëm e lypnin, kaloj edhe ajo….. Çdoherë është dashur të ruhem, të mos e tregoj letërnjoftimin në kohën e bombardimeve dhe të luftës. Kurrë nuk kam guxua me marrë letërnjoftimin, jam frikësuar me pas letërnjoftimin e Hashim Thaçit se Hashim Thaçi ka qenë i ndjekur”, tha ai.

Falë emrit që mban, Hashim Thaçi i LDK-së, kishte shpëtuar nga dënimi i policisë disa herë. Kur Policia e Kosovës kishte dashur ta dënonte për parkim pa leje, me të parë emrin e tij, ata ia kishin falur dënimin.

Thaçi: Policia pasi që pa emrin tim, mi dorëzuan dokumentet

“Çka është me më rëndësi që më ka mbet është se isha në një fejesë te djali i vëllait dhe e parkova veturën në një vend jo të duhur. Kur dola ma kishin marrë Policia, i pyeta policinë se ku është, më tregun se ku të shkoj. Shkova dhe më pyetni a e ke letërnjoftimin “Hashim Thaçi”, tha na fal zotëri Thaçi, veç pak, pritni pak, thash çka është kjo punë dhe hyri te ata kolegët e tij e po bisedon. Pas taj, doli e mi sjelli dokumentacionin dhe tha që dënimin prej Policisë nuk po ta shkruajmë hiç por duhet me pagu veç merimangën që e ka marrë dhe kur u përshëndetëm tha, përshëndete zotëri Hashim Thaçin, a spo e sheh qe unë jam atu por përshëndete Hashim Thaçin. I thash hajt se do ta përshëndeti dhe dola…Shkova me marrë veturën atje, ata veç e panë prej Fushë-Kosovës, ku edhe ata po e thirrin, e kemi Hashim Thaçin këtu, po tha na e liruam… në këtë rast e di që ia kam pa hajrin emrit Hashim Thaçit sepse tjetër ku kurrë hajrin s’ia kam pa”, tha ai.

Në një rast tjetër, po ashtu me Policinë e Kosovës, Thaçi tregon se gjithashtu kishte shpëtuar nga dënimi falë emrit të tij.

Thaçi: Policia kur e pa Hashim Thaçi, tha që ty nuk të dënoj kurrë

“Më ndalën policia te Xhamia e Llapit, tash një police kishte qenë prej PDK-së, ndërsa polici tjetër kishte qenë prej LDK’së. Tash po më ndal dhe unë hyra gabim, më ndali dhe mi kërkoj dokumentet. Dhe i thash qe me t’i dhënë dokumentet më dënon, prandaj, s’po ta jepi. Ajo tha që duhet. Pastaj i thash qe po ta dha letërnjoftimin por me kusht që të ma ktheni, ajo tha qe po ta kthej. Kur e pa Hashim Thaçi tha që ty nuk të dënoj kurrë, urdhëroni dokumentet, pasi që keni emrin Hashim Thaçi. Kur i thash që unë nuk jam me Hashim Thaçin, jam tjetër parti. Ajo ma mori letërnjoftimin dhe më tha që duhet të dënoj, tash ai tjetri kolegu i tij tha unë jam me LDK dhe s’po e dënon. Kështu ka qenë hajgare”, tha Thaçi.

Për gjendjen aktuale politike në Kosovë, Hashim Thaçi i LDK’së tha se nuk po sheh zgjidhe. Ai tha se u takon partive në pozitë dhe opozitë që të lëshojnë pe dhe të punojnë për popull, e jo për interesa personale. Ai gjithashtu tha se me disa deklarata thumbues e për opozitën të cilat i ka bërë kreu i partisë së tij, njëherësh dhe kryeministër i vendit, Isa Mustafa nuk është i kënaqur.

Thaçi: Pozita dhe opozita duhet me lëshuar pe

“Unë kështu nuk po shoh zgjidhje. Në këtë mënyrë qysh po shkojnë në dy ekstreme, opozita në ekstremin e vet, pozita në të veten nuk ka zgjedhje. Unë po bindem këtu që këta janë duke punuar jo për Kosovën por për interesa të veta. Duhet me leshu pe, opozitës i takon me leshu pe me u ulë me bisedua, por edhe pozitës, gjithashtu. Pse çdoherë duhet me dal dikush i jashtëm që po i quajnë miqtë me na pajtu, pse mos me u pajtua vet, pse mos të ulën dhe të bisedojnë vet. Sa ka drejt pozita, ka aq edhe opozita. Në këtë rast, pozita duhet me lëshuar pe, duhet me i afrua, jo me fjalë të mëdha. Për shembull unë s’jam i kënaqur me disa deklarata të kryeministrit që janë shumë thumbuese, sepse je kryeministër i vendit, duhet me ofru opozitë. Edhe opozita me kall e me djeg, këto nuk janë në rregull. Jam i bindur që mos me i pas këto opozita, kish pas më shumë simpatizant”, tha ai.

Por sa i përket emrit të tij të cilin mban, ai tha se shpesh herë i kanë thënë ta ndërrojë, por ky kishte vendosur ta mbante, pasi që ishte edhe më i madh në moshë dhe e kishte më herët.

Hashim Thaçi i LDK’së është njëri ndër themeluesit e degës së tretë të Presidentit Ibrahim Rugova në Lidhjen Demokratike të Kosovës.

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...