Published On: 27 Prill, 2017

Kuvend a “teatër” shekullor

Bit Gecaj

… ne kohen qe Kosova nuk e ka Teatrin e Operas dhe te Baletit, e as Institutin e Toaletit! Qeveria e Kosovës, kete vit po shkon drejt rikthimit te ligjit per deliktin verbal. Dhe per kete ajo me gjase do te marr per model, perkthei e pershtate nje ligj gjermane te pasluftes se dyte boterore! Meqe shumicen e deputeteve e kane prodhuar kushtet rrethanore, te para e pasluftes, e nje numur dep(suz)utetesh i ka prodhuar edhe vete lufta, sigurishte me ndihmesen e pakursyer te dy fazave tjera te cekura; konsiderojme se ligjet e tilla, si ky gjermani (i paperdorur per dekada), edhe mund ti shkojne per shtati nje godine qe per disa çeshtje eshte Kuvendi i Kosoves. Por nese miratohen ligje te tilla aty, qe dikure e para me shume se nje gjysem shekulli, i kane hyre ne pune nje vendi tjeter e shteti, kjo nuk do te thot se adaptimi dhe miratimi i tyre te ne, ne kete kohe eshte e arritu e zhvillim. Perveç nese Kuvendi i Kosoves, do ta shenderroj veten ne “Teatrin” me te madhe te, t’gjitha koherave te vendit tone! Dhe keshtu ne shqiptaret me te vertete duhet te mburrei se ishim dhe akoma qenkerkemi shyptare! Por nje gje duhet ta dijne, shqiptaret, pasi qe shteti i tyre nuk lodhet ta dije; se propozimet e tilla jane te pa moraleshme dhe te demeshme per te ardhmen e vendit. Dhe poçese shprehemi ne nje sens e gjuhe tjeter, ate tragjikomike:- situata mund te pershkallezoi, dhe rreshqasi drejt atij “Teatrit” te permasave gjigante rajonale, sikur u shpreha! Posaqerishte kur dihet se Kosova akoma nuk e ka Teatrin e Operas dhe te Baletit, e as Institutin e Toaletit. Ne te gjithe e dijme fakti, se Kosova ne bote, shpesh eshte njohur dhe cilesuar si “Fuqi Baruti”, nderkaq, qe me miratimn e ketij ligji, ajo ka “rrezik” ta humbasi kete epitet, dhe te demtoi rendshem identitn e ndertuar me “gjakun” e saj nder shekuj. Ajo, mund te mos quhet me “Fuqi Baruti” dhe bota do te filloj ta njohi, me emrin qe ja dheme ne, Kosova fuqi MUTI…

A 5
Loading...
 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Loading...