Published On: 10 Tetor, 2016

Kushtrimi i Llapushnikut – Kosova europiane

kustrimi-i-lapusnikut-1

 

Fahri Xharra

Nëse e shikoni hartën e mësipërme do të shihni një kënaqësi serbe, turke dhe greke; do të shihni edhe një kënaqësi të disa shteteve europiane të kohës se si e donin Shqipërinë e Ismail Qemalit (pas 1912-ës).
Kjo nuk ishte vetëm kënaqësi , por edhe dëshirë që të mbinë në hartën e ndryshuar të Ballkanit një shtet , një Shqipëri mohamedane ( sot ,islamike) , e cila do të gëlltitej shumë shpejtë. Ç`do të ndodhte pas kësaj? Të zhdukej një popull , një gjuhë dhe një histori , e cila ende në ditët e sotit është aktuale nga disa qarqe  të fqinjëve dhe më larë.
Ishte një hartë që iu kishte  imponuar  Esad Pashës (1913) , me kusht që ai të ishte “sulltani” i saj. Shqipëria e pati fatin e përkrahjes dhe mbështetjes se disa fuqive t`atëhershme europine që me çdo kusht ( e edhe me luftë) ta mbronin një Shqipëri (që e kemi sot ) dhe të mbetet kombi shqiptar i aftë për t`u këndellur dhe regjeneruar dhe të mbetet  (jo vetëm në letër)  dhe të mos vdes një lashtësi , një lashtësi që nga fillet e jetës në tokë.

Po Kosova ? Edhe Kosova ishte pjesë  e saj ,por nën urdhrin e diktatit të shfarosjes dhe sllavizmit të saj. Taktika : dalëngadalë por sigurt. ! Ende pa u bë një shekull nga ajo ndarje (87 vite) harteje ,  historije të kombit shqiptar ; u ringjallën orakujt e  dashamirësisë së fatit të një kombi të sakrifikuar me qindra vjet dhe u bombardua Beogradi , po ai Beograd që e deshi një Shqipëri që e keni në hartën e më sipërme

Kam shumë pyetje të cila iu di edhe përgjigjen ;por pa u pyetur po  i theksoj disa çmenduri që i karakterizuan këto 17 vite të pas 99-ës . Shteti ynë nuk udhëhiqet nga mullait , as nga sheriati as nga esadpashatë , as nga dumbabatë, as nga hoxhët e as nga priftërinjtë . Shteti ynë i ri , një ëndërr e realizuar pas 100 vitesh  e ka një popull shumë vigjilent , syçelur , dashakombas dhe shumë i kujdesshëm për ardhmërinë e saj.
Por dumbabatë ende janë gjallë ose më mirë të themi se u ringjallën ( e ne mendonim se ishin tretur nga realiteti kombëtar ) dhe e kërkuan një  Kosovë Islamike që të arrijnë shumë qëllime dhe kënaqësi , zhdukjen  e llojit esadist të vendit tonë e kjo me bekimin e po atyre të vitit 1913.

Rastësia nuk ekziston në çështjen shqiptare ; çdo gjë është mirë e programuar dhe mirë e llogaritur  si për të keqën e Kosovës ashtu edhe për të mirën e saj.
Si mendoni (disa esatpashave!) që lufta e UÇK-ës ishte luftë fetare? Si mendoni që për një grusht parash, luftëtarët e rënë të Betejës së Llapushnikut të shpalleshin luftëtarë në mbrojtje të islamit? Si mendoni (disa tradhtarëve!) që lufta jonë e madhe, e një shansi të rrallë në një mijë vjet, ti plotësonte dëshirat deklarative qëllimkëqija të Serbisë se në Kosovë mbrohej islami?
Si do të kishin reaguar ata të rënit jo vetëm të LLAPUSHNIKUT por të gjitha13-14  mijë viktimat  e luftës së fundit sikur ta dinin se çka po vlon në Kosovë?
A kemi ne, respekt ndaj luftës sonë, ndaj tmerrit që e përjetuam, ndaj 25 mijë grave dhe vajzave të dhunuara, ndaj qyteteve dhe fashtrave të shkatërruara, të djegura dhe të tmerruara.

Tek fundi fundit një popull europian, nuk mund të bartet në Azi e ta merr ngjyrën shpirtërore së cilës nuk i takon.
Me 09.10.16 në Kodrën e lartë mbi 700 metra lartësi mbidetare, në Kodrën e Llapushnikut iu dhe mesazhi edhe Evropës e edhe esadpashave të Kosovës se ne jemi Europë, i takojmë Europës dhe se LUFTA E KOSOVES 1999 ISHTE LUFTE ÇLIRIMTARE KOMBETARE.
Kushtrimi i kambanave të Llapushnikut ishte: Mos prek, se kësaj i thonë Dardani!

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...