Published On: 18 Shkurt, 2016

Kushtetuesja po bëhet pjesë e pengimit të zhvillimit ekonomik të Deçanit

Reagim ndaj Vendimit të Gjykatës Kushtetuese për vazhdimin e masës së përkohshme për pronat e dy Ndërmarrjeve Publike në Deçan
Nga Mr. Adem Lushaj
Gjykata Kushtetuese e Kosovës me vendimet e ndikuara politike është duke u bërë hisetare dhe përgjegjëse në pengimin e zhvillimit të kësaj komune. Kjo Gjykatë, me vendimin e datës 10.02.2016, për zgjatje të afatit të masës së përkohshme për bllokim të procedurave gjyqësore që kanë të bëjnë me bartjen e pronave publike tek institucionet përkatëse, jo vetëm që është në kundërshtim me kërkesat e qytetarëve të Deçanit, por çartë po tregon se është duke u ndikuar nga politika ndërkombëtare dhe manastiri i Deçanit.
Në Vendimin e Kushtetueses të nënshkruar nga Arta Rama-Hajrizi, thuhet se: Gjykata Kushtetuese, në mbështetje të nenit 27 të Ligjit dhe të rregullave 55 dhe 56 të Rregullores së punës, me 10 shkurt 2016, njëzëri Vendosi: TA VAZHDOJ, Masën e përkohshme të miratuar me 12 nëntor 2015, respektivisht të pezulloje çdo procedure gjyqësore, veprim ose vendim të autoriteteve publike, lidhur me këtë ankesë kushtetuese, deri me 31 maj 2016.
Me këtë vendim të marr nga Kushtetuesja, sërish u tregua “fytyra” e vërtetë e atyre që mundohen me çdo kusht të përvetësojnë pronat publike dhe të pengojnë zhvillimin ekonomik të Deçanit. Sava Janjiq dhe klika e tij, tashmë është i njohur me të “vjellat” dhe qëndrimin aspak miqësor ndaj institucioneve të shtetit tonë. Ai, në kërkesën e tij për rishikim të ligjshmërisë dhe bllokim të procedurave gjyqësore, si përfaqësues i Manastirit të Deçanit, ka thënë vetëm një e vërtetë, e që ka të bëj me faljen e pronave të dy ndërmarrjeve publike të Deçanit, Fabrikës së mjaltit “APIKO” dhe Kompleksit hotelier “ILIRIA”, nga Qeveria e Serbisë në vitin 1997, përkatësisht nga regjimi i kriminelit Millosheviq.
Një gjë duhet të kuptojnë gjitha institucionet vendore e ndërkombëtare, e para se gjithash kleriku i nderuar Sava Janjiq dhe klika e tij, se banorët e kësaj Komune, ASNJËHERË nuk do ti pranojnë, e as të përfillin VENDIMET e ndikuara politikisht dhe të dëmshme për zhvillimin e Deçanit.

p.s. Autori është drejtori i “Shoqata e Intelektualëve të Pavarur” Deçan

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...