Published On: 13 Prill, 2016

Kush tradhton më shumë femra apo mashkulli? Pse ndodh kjo?

  • Meshkujt tradhtojnë kur ju jepët mundësia. Femrat tradhtojnë kur ndjejnë.

Të shumta janë studimet hulumtuese rreth tradhtisë që ndodhë në çift, dhe në jetën bashkëshortorë. Studimet e fundit në Amerikë kanë sjell fakte tronditëse mbi raportin se kush tradhton më shumë. Femra apo mashkulli? Në një anketim të mbi 2000 respodentëve në Amerikë, ku gjysma e kësaj shifre janë meshkuj dhe gjysma femra, del që femrat tradhtojnë më shumë, edhe pse parimisht studimi zbulon që femrat janë karaktere më të qëndrueshme se sa meshkujt.

Pyetja lind se si ka mundësi që femrat të jenë ma të qëndrueshme në lidhje dhe në karakter dhe njëkohësisht të tradhtojnë mq shumë se sa meshkujt. Përgjigja është shumë e thjeshtë!

Sipas këtij studimi, del që meshkujt do të tradhtonin sa herë që t’ju jepej mundësia, deri sa femrave ju jepet mundësia vazhdimisht, por që tradhtojnë vetëm atëherë kur ndjejnë për tjetrin më shumë, e pëlqejnë ose edhe besojnë që tjetri është më i mirë në sex se sa burri, dashnori ose partneri që kanë.

Kjo i bënë ato karaktere më të forta sepse nuk tradhtojnë me këdo që ju del përpara si mashkulli, por çështja është se a arrin ato të ndjejnë sa herë që shohin dikë ma të mirë se burri?

Kjo sipas studimit sjell edhe një rezultat tjetër që mashkulli fal shumë më vështirë se sa femra kur ajo e tradhton, sepse është i vetëdijshëm që me atë tjetrin që ka shkuar ka ndjenja për të, deri sa femra fal shumë më lehtë sepse është e vetëdijshme që mashkulli i saj ka tradhtuar sepse i është dhanë mundësia, por që tradhtinë e ka bërë pa ndjenja. BD

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...