Published On: 1 Korrik, 2016

Kush të vrau

Dr. Hasan Blakaj
Kush të vrau
Kushtuar Heroit Kosovës Ilir Konushevci dhe Dr.HazirMalës
Kush të vrau
O yll i mëngjesit
Kur agimi ty nuk të zinte në shtrat
Kur si qiri i ndezur udhëtoje nëpër natë
Që ti ndihmoje shokët e luftës
Në Alpe atje lart, qytet e n´fshat
Me fytyrë të buzëqeshur dhe t ´lartin shtat
Për jetë të jetëve ti paq uratë
Kush të vrau o engjëlli i kombit
Kurrë ditë t ‘bardha ai mos paftë
Pika në zemër e shpoftë
u verboftë
E më faqe të zezë terë jeta i shkoftë

Pse të vranë o i miri i Dardanisë
Në ato Alpe të bukura të Shqipërisë
Për interesa të ngushta të parasë ?!
a për hatër të Serbisë
Më dorën e zezë të tradhtisë

Gjakpirësit nuk të falen
As ty as doktorHazirMalen
Nuk të falen sepse ishe yll
Ishe Ilir
Më shpirt të pastër e më zemër të dëlirë
O i miri i tokës kreshnike
Ti bir i devotshëm i Shqipërisë Etnike

T ‘kishin kurdisur kurthettradhtare
Kjo bandë e ndyrë kriminale
Por, ti
as s´upërkule dhe as si fale
flakë për flakë pushka jote krisi
n ‘lule të ballittradhtarët i qëndisi
mbeten të vrarësi qen ndërsyesi
Matanë urës,atje buzëlisi

Plagët e hapura ta renduan frymëmarrjen
Mala të barti të plagosur si të vetin djalë
Nuk mund të shkonit më
Ecnit më ngadalë
Gjersa u shuat
Për të mbetur përjetësisht nëaltarë
Yjet nuk shuhen, gjithmonë bëjnë dritë
Errësirëne ndriçojnë dhe e bëjnë ditë
Viganët si ju përherë i mbajnë në gji
Për tyatdhe, për ty nënë SHQIPËRI

Stockholm 30 qershor 2016

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...