Published On: 20 Shkurt, 2016

Kush s’do ta besonte se Ali Ahmeti shpallet person non grata në Kumanovë e Tanushë

Pesëmbëdhjetë vite më parë askush nuk do ta besonte se lideri i BDI-së, Ali Ahmeti do të shpallet persona non grata nga qytetarët e Kumanovës dhe Tanushës, njofton agjencia e lajmeve INA.

Mirëpo, gjithë ato ngjarje të rënda që ndodhën në këtë rajon të luftës së vitit 2001 nga pushteti shqiptaro-maqedonas kane irrituar shqiptarët.

Rasti i Sopotit, Avni Ajetit, Agim Behlulit, vrasja e komandant Shqiponjës, Rasti i Kumanovës, izolimi i komandant Hoxhës dhe shumë eksperimente tjera mbi këtë popullatë, janë arsyet që lideri i partisë shqiptare në pushtet nuk po shihet me sy të mirë në këto anë.

Protagonisti kryesor që po pengon ardhjen e Ahmetit në Kumanovë është babai i komandant Shqiponjës, Mejdi Rexhepi dhe shumë bashkëluftëtar të djalit të tij, që e vrau partia.

“Ai nuk është i mirëseardhur tek ne. Këtu i ka humbur të gjitha vlerat e tij që i kishte, nuk ka çfarë të vij këtu. Atij, Aliut, tashmë i kanë mbetur vetëm dy zgjidhje: ose litarin ose Idrizovën. E ka humbur Kumanovën”, tha Mejdi rexhepi, babai i Komandant Shqiponjës.

Ish kreu i shtabit emergjent në Lagje të Trimave, Shaban Demiri, theksoi se është vullnet i banorëve që mos t’i përkrahin ata që nuk i mbështetën këta banorë më 09 dhe 10 maj.

Por, ditë më parë, pjesëmarrje e partisë në pushtet u pengua edhe në Tanushë, fshati ku filluan luftimet e para të UÇK-së kundër ushtrisë maqedonase.

Në këtë fshat partia shqiptare u përballë me mllefin e Sabit Sejdiut, vëllait të dëshmorit, Sahit Sejdiu, ndryshe edhe vetë ish pjesëtar i UÇK-së.

“Sahit Sejdiu është vrarë në Hisar të Sllupçanit dhe BDI kur i ka vendosur pllakat përkujtimore nuk i ka bërë ftesë 3 familjeve të dëshmorëve që nuk janë me BDI-në. Ne mesin e këtyre familjeve është edhe familja e Sahit Sejdiut”, deklaroi, Xhezair Shaqiri-Komandant Hoxha, duke sqaruar shkaqet për këtë mllef.

Komandant Hoxha deklaroi se prania e partisë shqiptare në këtë fshatë u lejua vetëm për hir të disa mysafirëve nga Kosova.

“Krerët e BDI-së nuk dinë t’i nderojnë dhe respektojnë dëshmorët e as komandantët të gjallë. Ata dinë të bëjnë lekë duke i vjedhur dhe plaçkitur shqiptarët. Të tillët nuk i nderojnë as komandantët, aq më pakë dëshmorët, prandaj ishin të padëshirueshëm edhe në Tanushë, sikurse edhe në qytetet tjera shqiptare në Maqedoni. BDI-në dhe Ali Ahmetin askush më nuk i do në Maqedoni, përveç këlyshëve që janë pasuruar për një ditë në qeveri”, thekson Shaqiri. (INA)

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...