Published On: 16 Mars, 2016

Kush po lobon në vend të FFK-së?

Shkruan: Nexhmedin Bunjaku
Ish-futbollist dhe refer

 

Duke parë pasivitetin e krerëve të FFK-së në lobim para Kongresit të UEFA-s, që do të mbahet më 3 maj, këtë punë me vetiniciativë po e bëjnë dy figura të njohura për opinionin futbolldashës që e duan futbollin, dy figura që kanë ndihmuar, po ndihmojnë dhe duan të ndihmojnë futbollin e Kosovës.

Rrugëtimi i tyre i filluar edhe vite më parë, që nga fuqia botërore e futbollit Gjermania, Italia, Turqia, Gana e largët, Kazakistani e shumë shtete të tjera, tregojnë gatishmërinë për ta ndihmuar futbollin e Kosovës, për ta nxjerrë futbollin nga gremina, për ta avancuar dhe dërguar aty ku edhe e ka vendin.

Mosangazhimi i krerëve të FFK-së me një seriozitet kulmor në lobim vetëm sa tregon se autoriteti i kësaj udhëheqjeje mungon dhe shumica e dyerve të shumicës së federatave evropiane për ta janë të mbyllura dhe kjo detyroi këto dy figura, z. Behgjet Pacollin dhe z. Remzi Ejupin, njëri me autoritet politik dhe biznesmen dhe tjetri autoritet sportiv dhe biznesmen, nga dashuria për ta ndihmuar futbollin e Kosovës të lobojnë nëpër shtete të ndryshme para Kongresit.

Si duket, aty ku nuk kanë autoritet dhe qasje krerët e FFK-së po kanë qasje dhe autoritet futbolldashësit të pavarur e kjo tregon më së miri paaftësitë e kësaj garniture udhëheqëse qe gati dy dekada.

Po t’i ofronte FFK-ja shumicën nga figurat e njohura në futbollin e Kosovës, brenda dhe jashtë, futbolli i Kosovës qysh moti do të ishte pranuar në instancat më të larta të futbollit, pra në UEFA dhe në FIFA.

Gur mbi gur bëhet kalaja, thotë një thënie popullore e kjo i bie që secili që ka në zemër futbollin të ndihmojë në mënyrën dhe mundësitë e veta dhe ta sjellim futbollin aty edhe ku e ka vendin, pasi që kjo udhëheqësi e tashme e FFK-së nuk ka kapacitet dhe dije për ta bërë këtë.

Po ta kishte pasur kjo udhëheqje e tashme e FFK-së kapacitetin, dijen dhe autoritetin, qysh moti do të ishte zgjidhur problemi i pranimit e jo të stërzgjatet kjo gjendje qe plot 24 vjet.

Pra, është për t’u përshëndetur iniciativa e dy zotërinjve që me dinjitet duan ta ndihmojnë futbollin e Kosovës në mënyra të ndryshme, sepse gjendja momentale e futbollit të Kosovës ka nevojë për njerëz që japin e jo njerëz që marrin e për këtë janë të dëshmuar këta dy zotërinj, pra z. Behgjet Pacolli dhe z. Remzi Ejupi.

Ju lumtë dhe shpresoj të kemi sa më shumë kësi lloji të futbolldashësve!

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...