Published On: 9 Shkurt, 2016

Kush po e fsheh të vërtetën për Kumanovën

Media të caktuara  dhe institucionet në Maqedoni po heshtin për ngjarjen e 9 majit në Kumanovë.

Mediat proqeveritare maqedonase po mbajnë të heshtur të vërtetën ashtu siç po qëndrojnë të burgosur nëpër burgjet e Shkupit, Manastirit dhe Prilepit.

Derisa në situatat e tjera të tensioneve, mediat maqedonase kishin vazhduar me storje dhe rrëfime të ndryshme investiguese-policore, në rastin e Kumanovës ka një heshtje të madhe, informon INA.

Prokuroria Publike pasi që ka shpallur masën e paraburgimit për 28 të paraburgosurit, është paralajmëruar që procesi gjyqësor të fillojë në fund të shtatorit.

Autoritetet shtetërore maqedonase kanë përjashtuar mundësinë e hetimeve ndërkombëtare, edhe për këtë ka pasur mesazhe të fuqishme duke përfshirë edhe Berlinin zyrtar dhe personalitete të tjera ndërkombëtare, që kërkojnë të vërtetën se çfarë ndodhi në Kumanovë.

Janë zëra të ndryshëm për involvimin e qarqeve të larta të shërbimeve të sigurisë të Maqedonisë.

Tashmë janë shpallur edhe emrat e disa agjentëve, të cilët u detektuan edhe përmes lansimit të një bisede telefonike midis pjesëtarëve të grupit dhe agjentit sekret të Maqedonisë. Por, autoritetet shtetërore po heshtin, duke mos dhënë detaje.

Diplomatë europerëndimor theksojnë se në këtë mënyrë po tentohet të shmanget vëmendja nga ngjarja e Kumanovës, e cila ishte një skenarë për të destabilizuar vendin.

Ja personat e arrestuar në Kumanovë ndaj të cilëve Prokuroria Publike ka shqiptuar masën e paraburgimit prej 30 ditëve: 1.Kenan Iseni, Kumanovë 2.Fadil Fejzullahu, Kumanovë 3.Demë Shehu, KOsovë (Juniku) 4.Sami Ukshini, Kosovë (Sokoli) 5.Irfan Lutfiu, Kumanovë 6.Arsim Bajrami, Kumanovë (polic nga Vaksinca) 7.Fadil Elshani , Kosovë 8.Esat Kafexholi, Kosovë 9.Ardijan Bujari, Kosovë 10.Andi Krasniqi, Kosovë (Muhamed Krasniqi- Malisheva) 11.Shefket Avaqi, Kosovë 12.Lirim Demiri, Kumanovë 13.Ajrush Avdia, Kosovë 14.Betim Kartashi, Kosovë 15.Genci Sefa, Shqipëri 16.Lendrit Rustemi, Kosovë 17.Enver Klain, Gjermani (me shtetësi gjermane) 18.Rufki Dogani, Kosovë 19.Nasuf Bekiri, Haraçinë 20.Valdet Zekaj, Kosovë 21.Bajram Elshani, Kosovë 22.Nexhmetin Lika, Tetovë 23.Lirim Krasniqi, Kosovë 24.Sevdail Miftari, Kumanovë 25.Fatmir Reçica, Kosovë 26.Beg Bajra, Kosovë 27.Fejzulla Rushitovski, fshati Brezë 28.Besnik Ajdini, Kumanovë.

Bëhet fjalë për 18 persona, nënshtetas të Kosovës, 2 nënshtetas të Republikës së Maqedonisë me qëndrim të përkohshëm në Kosovë, 9 nënshtetas të Republikës së Maqedonisë dhe 1 nënshtetas shqiptar me qëndrim në Gjermani. (M.Mellova/INA)

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...