Published On: 22 Janar, 2016

Kush po e bënë luftën për pasurit nëntokësore të Kosovës?

Emisioni “Drejtësia në Kosovë” transmeton sonte hulumtimin për shfrytëzimin e gurit vullkanik në veri të Kosovës dhe dekurajimin e investitorëve në këtë fushë.

Një hulumtim disa javor i emisionit “Drejtësia në Kosovë” sjell fakte rreth luftës për vënien nën kontroll të rezervave të gurit të rrallë vullkanik i cili ndodhet në veriun e Kosovës, gur i cili përdoret për shtresën e fundit të asfaltit.

Emisioni i cili transmetohet sonte në orën 21:20 në RTK sjell dëshmi për mënyrën se si u zbuluan rezerva të këtij guri në fshatin Zhazhë të Zveçanit.

Detaje për mënyrën se si investitorë gjermanë e investitorë nga diaspora zbuluan rezervat, investuan e tani po planifikojnë të largohen nga vendi për shkak se zona mbahet e uzurpuar.

Naser Lahu, një mërgimtar i kthyer në Kosovë, dëshmon për investimin në përpunimin e gurit vullkanik dhe dështimin e shtetit për t’i krijuar ambient për të vepruar.

Në anën tjetër, Nimon Begu i përmendur si uzurpatori i rezervave të gurit vullkanik tregon për ofertat dhe presionet që i ka pasur për t’u tërhequr nga përpunimi i zhavorrit.

Hulumtimi do të shfaqë edhe detaje të tjera për paaftësinë e Komisionit të Pavarur për Miniera dhe Minerale për ta vënë gurin e rrallë nën kontroll të shtetit dhe për mënyrën se si Agjensioni Pyjor i Kosovës ka vendosur që gurin e rrallë ta japë në shfrytëzim pa tender dhe pa konkurrencë.

Drejtësia në Kosovë sonte në orën 21:20 dhe repriza të hënën në mesditë.

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...