Published On: 18 Mars, 2016

Dy komplotistë të vrasjeve politike, do të dalin para Gjykates speciale!

Drejtësia në vepër

Diana Rexhepi

Janë botuar, shpallur, shfaqur, emrat e vrasësve serb, kriminelëve të luftës ndaj popullatës shqiptare në Kosovë 1998-1999. Këto të dhëna, emra të saktë të vrasësve serb, akterëve të drejtëpërdrejtë të masakrave ndaj shqiptarëve civil, e kanë ditur KFOR-i dhe pastaj EULEX-i, që nga fillimi. Por, tek tash, bash tash, u shpallën, u botuan ato emra, persona konkret me emra dhe mbiemra për krime ndaj civilëve shqiptarë në Kosovë. Përveç një emri, apo dy emrave, të gjithë ekzekutor, vrasës, janë serb. Aty nuk ka befasi. Por, në shikim të parë duket befasi pse bash tash shfaqet ajo listë e ekzekutorëve serbë, listë të cilën KFOR-i dhe EULEX-i e kanë që moti. Ekziston në politikë, një strategji politike, një shkathtësi politike, e politika kurrë nuk ka qenë e as nuk është disiplinë që i takon kategorisë së Moralit të Lart dhe Humanizmit, por shkathtësisë të së mundshmes, në kuadër të Lojërave pa kufi, të interesave të ngushta dhe/apo afatgjata strategjike, e financiare në fund të tundit, në finale, ekziston d.m.th. kategori e poteziit politik që emërohet me titull punues Shkarkim- Ngarkim dhe/apo Shprazja- Mbushja, rrafshimi, “barabartësimi” në terren. Ky potez, shpallja e emrave, Lista e personave konkret që kanë bërë krime lufte ndaj civilëve shqiptar në Kosovë, i takon kategorisë Shkarkim apo Shprazje. Pas Shkarkimit vjen Ngarkimi apo Mbushja. Konkretisht kjo domethanë që shpejt do të pasojë Lista e Speciales, Lista e personave, shqiptarëve që dyshohen apo kanë bërë krime lufte ndaj civilëve jo vetëm serb dhe minoriteteve tjera në Kosovë, por edhe ndaj shqiptarëve. E pikërisht kjo Listë e Speciales është e turpshme për shqiptarë si komb, nuk është kyçe Lista e kriminelëve të luftës të serbëve, për ata dihet qe një shekull çka janë e çka kanë dasht. Ata nuk janë befasi.
Më e rëndësishme dhe më intrigante, më dëshpëruese, është Lista e Speciales të shqiptarëve të dyshuar. Sepse në atë Listë janë edhe disa persona, ata që më shumë janë marr me vrasje të shqiptarëve, kundërshtarëve ideologjik të tyre, se sa me luftë mbrojtëse të Kosovës dhe popullatës së Kosovës, shqiptarëve civil, nga okupuesit serb, të armatosur deri në thonj.
Në atë Listë janë së paku dy komplotist të vrasjeve të shumta të shqiptarëve, oponentëve të tyre. Pikërisht në atë Listë janë edhe pjesëtar të Komplotit pak më të gjerë, në rastin e vrasjes të Ministrit të Mbrojtjes të Ibrahim Rugovës, kolonelit Ahmet Krasniqi, të ekzekutuar në Tiranë me 21 shtator 1998. Pjesëtarët tjerë, ata më të rrezikshmit, në rastin e këtij Komploti të gjerë, me titull punues Vrasja e pakushtëzume e Ministrit Ahmet Krasniqi, gjenden në Shqipëri dhe janë apo ishin zyrtarë të lartë, dhe më të lartë të shtetit të Shqipërisë në vitin 1998. Me ideologji vëllazër të komplotistëve nga Kosova, të proveniencës marksiste-leniniste- socialisto- enveriste. Ideologji që nuk njeh as vëlla, as motër, as komb, as popull, as Zotin. Ajo çka ishte më tronditëse në këtë rast, është vrasja e Ministrit Krasniqi, me aq lehtësi në shpirt të komplotistëve ku ishin zyrtarë të lartë të shtetit të Shqiperisë, dhe neglizhenca ndaj vrasjes së tij nga disa shokë të mi, me të cilët prej ditëve të para isha e mishrume në Projektin me titull: Kosova e Pavarur. Por, JO Kosova e Pavarur me model të Enver Hoxhes dhe JO Kosova e Pavarur me pasardhës politiko-ideologjik të Enver Hoxhës. Jo për mua. Jo me mua. Çka thuhet për Drejtësinë si kategori: Drejtësia është ndoshta e ngadalshme, por gjthmonë dhe gjithmonë vjen. Arrin.

 

LEXONI edhe:

http://www.shqiptari.eu/ekskluzive-shume-shpejt-pritet-te-nis-lufta-ne-bosnje-ballkani-ne-lufte/

http://www.shqiptari.eu/perdoren-metoda-te-renda-kercenime-uzurpime-plackitje-dhe-vrasje/

 
Displaying 1 Comments
Have Your Say
  1. Diaspora Shiptare thotë:

    Vrasesit e Ahmet Krasniqit dhe te gjithve te tjer jan Hashim Thaqi me mashtruesit dhe piunat e vet ne mes te tyne mund te jet edhe mustafoviqi me mbeshtetesit e vet sepse ne fund kur te tregohet qe asht i shitur edhe ky mund te jet ne ma nuk i besojm pdk jo se jo por as ldk se mustafoviqit sepse ne fillim te gjith kemi qen me ldk e rugoves por qe ma nuk ekziston ajo ldk ma as me ldk e mbeshtetesit e mustafoviqit nuk kan vler per ne

    Përgjigjiuni
    Pelqej(6) Nuk Pelqej(3)

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...