Published On: 19 Janar, 2016

Kush janë anëtarët e bordit të ZRRE-së, a do të jenë nga radhët e PDK-së dhe LDK-së?

  • Tre nga anëtarët e bordit të Zyrës së Rregullatorit të Energjisë Elektrike (ZRRE), të emëruar nga Qeveria e Kosovës, vijnë nga dy partitë e koalicionit qeverisës.

Ish-kryetari i Gjilanit që vjen nga PDK-ja, Qemajl Mustafa, është zgjedhur anëtar i këtij bordi. Kurse nga LDK-ja Arsim Janova, ish-shef i “Termokos”-it, dhe Besim Sejfijaj anëtar i kryesisë së degës dhe anëtar i Kuvendit qendror të LDK-së.

Përfaqësues të OJQ-ve kanë shprehur shqetësimin e tyre në lidhje me këto vendime politike dhe, sipas tyre, të paligjshme të Qeverisë. Këta kanë kërkuar nga Qeveria e Kosovës që t’i rishikojë menjëherë dhe të shfuqizojë këto vendime. “Për ne si KOSID, emërimet politike në institucionin e Zyrës së Rregullatorit për Energji janë jo vetëm jo legjitime por edhe të paligjshme”, ka thënë Dardan Abazi.

Neni 5, pika 3.2 e Ligjit Nr. 03/L-185 për Rregullatorin e Energjisë kërkon që anëtarët e bordit të ZRRE-së të mos jenë anëtarë të partive politike. Gjithashtu, ligji kërkon njerëz me integritet dhe kompetencë në punën e tyre, njerëz profesionistë dhe të papërfshirë politikisht/Zëri/

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...