Published On: 20 Shtator, 2016

Kush ishte komisari politik i Fatos Nanos, i cili urdhëroi FARK-un për mbylljen e qendrës stërvitore në Papaj

  • (Foto ilustruese, FARK-u në Kalimash)
  • Kur dhe si filluan komplotet kundër Ahmet Krasniqit (3)

Shkruan: Shefqet Jashari-Strofci

Ngjarjet e mëvonshme, që ndodhën në Pjesën e SHP të FARK-ut në Shqipëri, në diasporë, dhe Kosovë, tregojnë se në pengimin dhe eliminimin fizik të Ahmet Krasniqit, përpos qarqeve më të larta politiko-ushtarake të Beogradit, Athinës, dhe Tiranës vasale, janë marrë edhe krerët e forcave kundërinstiticionale të Republikës së Kosovës. T’i shikojmë faktet:

  1. Siç dihet, kur Ahmet Krasniqi ndodhej në garnizonin e FARK-ut në Papaj afër kufirit Shqipëri-Kosovë në qershor të vitit 1998, dhe i bënte përgatitjet e fundit për dërgimin e brigadave të para operative të UÇK-së për në Kosovë, pat ardhur një zyrtarë i komisariatit të Policisë së qytetit Baram Curri për t’ia përcjellë vendimin e Fatos Nanosit se Garnizonin e FARK-ut në Papaj dhe “Qendrën për Regrutim, Stërvitje dhe Përgatitjen e Kuadrit Ushtarak” në Vuqidol duhet “sa më parë ti mbyllte”.
  2. Dy ditë më vonë, kur Ahmet Krasniqi kthehet për Tiranë, sigurimi i fshehtë i Shqipërisë ia përgatiti atij një pritë. U sulmua me armë zjarri, por fatmirësisht askush nuk pësoi nga ai sulm i papritur. Plaçkitet kombi i SHP të FARK-ut, me gjithë dokumentacionin e brigadave që morën Urdhrin Luftarak nga Ahmet Krasniqi për të hyrë në Kosovë. Me këtë akt terrorist të agjenturave serbo-sllavo-greke, që kishin depërtuar në SHIK-un e Shqipërisë, ia bënë me dije Ahmet Krasniqit dhe bashkëpunëtorëve të tij të ngushtë se do të vriten po qe se punojnë me përkushtim për forcimin e Ushtrisë Kombëtare të Kosovës -FARK-ut.
  3. Agjentura serbe në Dyseldorf të Gjermanisë organizoi një takim me një numër ushtarakësh shqiptarë në krye me Xhafer Jasharin dhe Halil Bicën për të nënshkruar peticione, me kërkesën për ndërrimin e Ahmet Krasniqit nga posti i kryesit të detyrës së Ministrit të Mbrojtjes të Republikës së Kosovës. Vetë fakti se peticioni i është dërguar Qeverisë së Bukoshit për ndërrimin e Ahmet Krasniqit, kur ai në bazë të Marrëveshjes së Osllos ia vuri themelet Ushtrisë Kombëtare të Republikës së Kosovës, me krijimin e Pjesës së SHP të FARK-ut në Tiranë, dhe në Kosovë i futi njësitë e para operative të UÇK-së nën komandën e Tahir Zemës, tregon se agjenturat serbo-sllavo-greke kishin ndikim në të gjitha strukturat udhëheqëse të shqiptarëve dhe se kishin mundësi të pengonin çdo veprimtari të mbarë që shkonte kundër interesave serbo-sllavo-greke. Prandaj, nuk është vështirë për të kuptuar se për hesap të kujt kërkohej dorëheqja e Ahmet Krasniqit, nga një grup ushtarakësh që i drejtonte I. Kelmendi. Forcat kundërinstiticionale me vetëdije apo pa vetëdije çonin ujë në mullirin e serbit, kur nuk pranonin bashkimin e faktorit politik dhe ushtarak të Republikës së Kosovës, për të cilin luftonte me mish dhe me shpirtë Ahmet Krasniqi dhe shumë burra të fortë të Atdheut, diplomatët e shquar të SHBA-ve dhe miqtë e nderuar të kombit tonë. Prandaj, është plotësisht e kuptueshme pse pengohej Ahmet Krasniqi nga agjenturat serbo-ruso-greke, nga pehlivanërt e Nanosit, nga bajraktarët e “farës ruse” si dhe nga argatët e Qosjes dhe rrogëtarët e Xh. Halitit &Ibrahim Kelmendit.
  4. Në Shqipëri dhe në diasporën shqiptare pehlivanat e Nanosit dhe bajraktarët e “farës ruse” filluan një fushatë të gjerë shpifjesh të liga kundër dr.Ibrahim Rugovës, kolonel Ahmet Krasniqit, ushtarakut madhor Tahir Zemës dhe FARK-ut, gojarisht dhe nëpërmjet gazetës së tyre poçavër “Zëri i Kosovës”. Ahmet Krasniqi dhe Tahir Zemaj akuzohen me akuza shpifëse se në “marrëveshje me Jugosllavinë e mbetur” kanë krijuar “forca paralele me ato të UÇK-së”, qëllimi i të cilëve është që “së bashku me APJ” të bëjnë shkatërrimin e UÇK-së me një “sulm të përbashkët”. Nga ushtarakët e Kosovës askush nuk e mbrojti Ahmet Krasniqin dhe Tahir Zemën nga shpifjet kaq të ulwta, përpos njërit ushtarak i cili e bëri shkrimin por u pengua nga kompetentët ku ai punonte për ta botuar atë punim në ndonjë gazetë apo revistë shqiptare që botoheshin në Kosovë apo në diasporë. Ndërsa, Bukoshi akuzohet nga klani i Emrush Xhemajli & Gafurr Elshanit se nuk po e ndihmon UÇK-në me asnjë metelik nga “Fondi i Qeverisë së Kosovës”, edhe pse Bukoshi iu kishte dhënë të holla gjatë vitit 1996 në emër të UÇK-së, edhe pse me pëlqimin e Bukoshit Ministria e Mbrojtjes, nga fondi i saj, ua kishte dhënë afër 8 milion DM përfaqësuesve të UÇK-së në periudhën prill-gusht 1998. Forcat kundërinstitucionale të Kosovës dhe spiunët serbë mundoheshin t’ia përgatisnin një kurth të rrezikshme Republikës së Kosovës, kur bënin shantazhe ndaj Kryetarit të saj dr. Ibrahim Rugovës, për t’i pranuar grupet ushtarake (UÇK-në), që i kishin përvetësuar me anë të komploteve, si Ushtri të Rregullt të Republikës së Kosovës.

Rugova kishte informata të mjaftueshme për nivelin e organizimit të njësive guerile, prandaj e dinte se do të ishte fatale për Republikën e Kosovës të pranohen ato si Ushtri e Republikës së Kosovës. Ai e pati përkrahur Analizën Ushtarake të kolonel Ahmet Krasniqit që i është dërguar atij, Bukoshit dhe S. Berishës në janar të vitit 1997, dhe më vonë e pati përkrahur edhe Marrëveshjen e Osllos, që parashihte formimin e FARK-ut. Dhe, me siguri po të mos ishte shkelur marrëveshja e Osllos, dhe të ishte bashkuar faktori politik dhe ushtarak i Republikës së Kosovës, Rugova do ta pranonte të bëhej Komandant Suprem i FARK-ut, kuptohet kur do të aftësohej për të kryer operacione operative, ashtu siç planifikonte Ahmet Krasniqi,  me analizën e tij ushtarake të shkruar më 1996 (është botuar në Bota sot më 19 qershor – 4 korrik 2001 më titull :”Vlerësim i situatës ushtarake në Republikën e Kosovës–janar 1997″). Fatkeqësisht Marrëveshja e Osllos u shkel nga forcat kundërinstitucionale të Republikës së Kosovës; UÇK-ja nuk u institucionalizua por u përvetësua nga LPK-ja dhe LBDK-ja, prandaj zotëri Rugova nuk ra në grackën që ia kishin përgatitur kokëkrisurit shqiptarë dhe armiqtë tanë, për të rrahur gjoks se “UÇK-ja është Ushtria e Republikës së Kosovës”, dhe se ai është “Komandant Suprem i saj”, kur e dinte se UÇK-ja me organizimin që e kishte nuk ishte e zonja t’i qëndronte sulmeve të ushtrisë serbe. Dhe çfarë tragjedie do ta gjente kombin tonë, po sikur Kryetari i Republikës së Kosovës dr. Ibrahim Rugova, do ta pranonte UÇK-në për ushtri të Republikës së Kosovës, kur në fakt ajo ishte “ushtri” e Xh. Halitit dhe e R.Qosjes, (pas shkeljes së Marrëveshjes së Osllos). Vijon/SHQIPTARI.EU

 

Lexoni edhe: 

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...