Published On: 27 Prill, 2016

Kush ia vjedhi 6 hektarë QKUK-ës?

Driton Tali

Sa isha deputet në Kuvend disa here e pata ngritur këtë çështje edhepse ministrat iknin nga salla e Kuvendit kur i vinte radha kësaj pyetjes. smile emoticon!

Dikush e ka përvetësuar pronën publike të QKUK?! Se kush atë ende nuk e dimë! Para luftës QKUK i kishte 43 hektarë e 082 ari, kurse në vitin 2010 i patën mbetur rreth 37 hektarë e 14 ari, d.m.th., rreth 6 hektarë mangut që atë kohë kapnin vlerën rreth 20 milionë euro. Pas 2010 nuk e dijë si është puna. Por, e dijë se bia fjala nga viti 2004 deri në vitin 2010, QKUK-ës ja tjetërsuan 2 hektarë e 62 ari, që vlenin rreth 9 milionë euro. Sepse në vitin 2004, QKUK, kishte 39 hektarë e 76 ari (kurse me 2010 i kishte pra 37 hektarë e 14 ari). Është interesant se këto shënime (unë besoj në mënyrë naive) i pati dhënë Ali Sadria sa ishte drejtor i QKUK (tashti deputet I LDK). Por pasi që unë fillova t’i bëjë disa pyetje tjera, dhe ta akuzoj edhe “prof” Ismet Beqirin (si ish kryetar Komune) dhe të gjithë udhëheqësinë e LDK-së në Prishtinë, me logjikën se toka në Prishtinë nuk mund të tjetërsohet – legalizohet pa u “involvuar” kadastri komunal, ai trimi u heshtë! Siç dihet Prishtinën që nga pas lufta e ka udhëhequr LDK-ja (deri me 2013). Nuk e di se a e ka ngritur në Kuvend ndonjëherë tjetër këtë çështje z Ali Sadria (si deputet), apo ndoshta ai mendon se kjo është çështje e vogël krahasuar me, të themi, futjen e fesë dhe shamiave nëpër shkollat fillore publike të Kosovës, siç bëri kur e votoi atë iniciativë (29 gusht 2011) në Kuvend. Sidoqoftë, unë mendoj se nuk mjafton vetëm marrja e z Sabedin Haxhiut në përgjegjësi, por edhe shumë të tjerëve, sepse t’ia vjedhësh 6 hektarë tokë QKUK-ës (rreth 20 milionë euro) dhe ta legalizosh atë vjedhje duhet të involvohen më shumë njerëz, nuk mjafton vetëm një “Sabedin”!

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...