Published On: 19 Prill, 2016

Kush i trajton kosovarët si shtetas serbë?

Fitimi i shtetësisë gjermane, gjegjësisht natyralizimi i të huajve në Gjermani është një proces i ndërlikuar, sidomos për ata të huaj nga shtetet jashtë BE­së. Parakusht për ta është dorëzimi i shtetësisë që e kanë pasur deri tash.

Lothar Kraus nga sektori për të huajt në zyrën e Këshillit të Landit në Landmark sqaron për mittelbayerische.de se si zhvillohet ky proces. “Nëse në procedurën e natyralizimit janë plotësuar të gjitha parakushtet bazike për natyralizim, personat që kanë konkurruar për natyralizim u jepet sipas rregullit një kohë prej dy vitesh, shkruan albinfo.ch.

Gjatë kësaj periudhe ata duhet të realizojnë dorëzimin (kthimin mbrapa) e shtetësisë së vendit që i kanë takuar deri tash dhe ta dëshmojë këtë.

Ndërkaq në landin e Bavarisë, është edhe një kusht specifik që u parashtrohet vetëm shtetasve të Kosovës. Ata detyrohen që për të fituar shtetësinë gjermane të dorëzojnë krahas shtetësisë kosovare edhe atë serbe. Por në lande të tjera, si për shembull në atë të Saksonisë, mjafton vetëm dorëzimi i shtetësisë kosovare.

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...