Published On: 22 Mars, 2016

Kush është përgjegjës për humbjen e aq shumë të rinjve në kufi e në prita

 

Agiim Vuniqi
Cila është e vërteta për luftën çlirimtare në Kosovë, sigurisht partitë politike nuk mund të shtyhen njëra me tjetrën se e bënë luftën, e vërteta më e madhe është se luftën në Kosovë e bënë çlirimtarët, ata ishin populli dhe djemtë e popullit. Partitë shpesh e përvetësojnë atë në mënyrë jo të ndershme për interesat e tyre, ato akoma pretendojnë ta përvetësojnë për interesat e tyre. Të thuhet se Kosova kishte komandant të forcave të armatosura është manipulim me të vërtetën, ai asnjëherë nuk ka thënë diçka të tillë as para luftës, as gjatë luftës, as pas saj, përkundrazi projekti i tij ka qenë paqësorë, që definitivisht u tregua i dështuar, por të drejtën e përvetësimit të lavdisë së luftës nuk e ka as Shtabi i Përgjithshëm, as Drejtoria politike. Është çështje tjetër, akoma e pandriçuar, kush është përgjegjës për humbjen e aq shumë të rinjve në kufi, në pritë, por edhe të lënies në harresë të luftës që bënë Jasharajt, pa asnjë ndihmë konkrete nga fëqinjët dhe bashkëluftarët e tij. Pse tash pa fije turpi publikojnë fotot e heroit Adem Jashari, këtë e bëjnë për të mashtruar opinionin, edhe fotoja e publikuar në aeroportin Rinasi tregon deri ku ka shkuar ndasia, çfarë pasqyron ajo fotografi që ka per qëllim ndërrimin e tezave të luftës, apo ndoshta të shfajësimit historik, për mospjesemarrje në luftë, apo për thirrje në luftë çlirimtare, në asnjërën rast nuk duhet të ideologjizohet lufta, ajo nuk ishte partiake as ideologjike, ishte e pastër dhe çlirimtare; Serbia shqiptarëve ua imponoi luften dhe ne si shqiptarë pa dallim të cilës parti apo lëvizje i takonim, i kontribuam luftes. Serbia bëri luftë për t’i shfarosur shqiptarët fizikisht, por edhe për t’i dëbuar masovikisht, Serbija dhe serbët për ne të gjithë ne ishte armiku ynë. Serbia edhe sot neve na urren si popull e jo ndonjëren nga partitë politike kosovare, tjetër gjë ësshtë se gjërat kanë ndryshuar në favorin e shqiptarëve, por jo për të ndërsyer ata në njëri tjetrin për shkak të dallimeve ideologjike, ata duhet të konsiderohen rivalë në garim, asgjë më tepër.

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...