Published On: 29 Janar, 2016

Kush është Koço Danaj?

 

Koço Danaj i lindur më 31 mars 1951 në Tepelenë. Mbasi mbaron gjimnazin në Tepelenë, në moshën 18 vjeçare, fillon studimet e larta në Tiranë, dega Filozofi. Pas diplomimit me rezultate të shkëlqyera, fillon punë në Shkodër, si Sekretar Rinie. Më pas vjen në Tiranë si Sekretar në Komitetin Qendror të Rinisë. Mbas disa vitesh punë në këtë post, në moshën 31 vjeçare (1982), kalon si Nëndrejtor dhe Shef i Katedrës së Organizimit të Partisë në Shkollën e Lartë të Partisë. Më 1986merr titullin Doktor i Shkencave Politike. Më 1988 çohet në detyrën e Sekretarit të Partisë në Rrethin e Sarandës. Më 1990 vjen në Tiranë dhe bashkëpunon me disa gazeta si analist politik i pavarur. Më 1992 detyrohet të largohet nga Shqipëria dhe qëndron në Zvicër deri më shtator të 1997. Gjatë kësaj periudhe, bashkëpunon ngushtë me redaksinë e gazetës “Zëri i Kosovës” dhe shkruan në disa revista dhe gazeta të diasporës. Në Shtator 1997 kthehet në Shqipëri dhe vazhdon të punojë si analist politik i pavarur. Më Nëntor 1999 fillon punën si Shefi i Kabinetit dhe Këshilltar Politik i Kryetarit të Partisë Socialiste Shqiptare, Z. Fatos Nano. Prej Shtatorit 2000 deri në Shkurt 2002 punon si Këshilltar Politik i Kryeministrit të Shqipërisë të asaj kohe, Z. Ilir Meta. Nga shkurti 2002 deri në korrik 2002 punon si Këshilltar pranë Kryeministrit të Shqipërisë, Z. Pandeli Majko. Shtator 2002 deri më shtator 2003 punon si Këshilltar i zëvendëskryeministrit dhe Ministrit të Punëve të Jashtme z.Ilir Meta. Z. Danaj është Drejtor i Qendrës së Prognozave Politike dhe Sociale.

Loading...
 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Loading...

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...
Loading...