Published On: 5 Shkurt, 2016

Kusari Lila: Jemi të gatshëm t’i mbështesim bizneset për rritjen ekonomike në Gjakovë

Kryetarja e Komunës Mimoza Kusari-Lila, edhe sot në ditën e tretë ka vazhduar vizitat dhe takimet me përfaqësues të bizneseve prodhuese e komerciale të Komunës së Gjakovës, thuhet në njoftimin e komunës së Gjakovës.

I gjithë ky aktivitetet i kryetares Kusari-Lila, me bashkëpunëtorë të saj po zhvillohet për ti dhënë përkrahje në zgjidhjen e problemeve dhe sfidave që ballafaqohen bizneset në Gjakovë.

Sipas njoftimit, sot u zhvilluan vizitat në kompaninë prodhuese të elementeve të plastikës “Heinze-SHPK”, në Rogovë të Hasit, pastaj në kompaninë prodhuese të lëndëve drusore dhe të tapetave prej druri “Dekor” në Shishmonë të Rekës së Keqe dhe në fabrikën e produkteve të qumështit “Golaj”, në Sheremet, transmeton Indeksonline.

Gjatë këtyre vizitave kryetarja u njoftua me rrjedhat e punës dhe të prodhimit të këtyre kompanive, njëkohësisht me vështirësitë e sfidat me të cilat po përballen këto biznese.

“Jemi shumë të inkurajuar me këto vizita që kryetarja Mimoza Kusari-Lila, po bënë në biznesin tonë dhe biznese tjera të Komunës. Kjo po na shton kurajon dhe shpresën që qeveria lokale e Gjakovës do ta na mbështet në kërkesat dhe nevojat për neve si biznese”, janë shprehur përfaqësuesit në fabrikën për prodhimin e produkteve të qumështit “Golaj” në Sheremet.

Si problem në fushën e prodhimit është ngritur mungesa e energjisë elektrike por dhe tregu jo i barbartë që po bëhet nga importi i pa kontrolluar në gjithë vendin.

Ndërkohë, në Kompaninë “Dekor”, por edhe në atë “Heinze- SHPK”, problem kryesor sipas përfaqësuesve të bizneseve, është mungesa e kuadrit profesional pastaj mungesa e hapësirave për zgjerim, si dhe vështirësitë me dogana. Këto dy kompani prodhimet e tyre i eksportojnë në Gjermani dhe Itali, thuhet.

Kryetarja e Komunës së Gjakovës, Mimoza Kusari Lila, është shprehur e gatshme të ofroj të gjitha mundësitë nën kapacitetin e qeverisjes lokale në mënyrë që Komuna në vazhdimësi të mbështes në të gjitha format sektorin e biznesit pasi që kjo është mënyra më e mirë për rritjen e zhvillimit ekonomik në Komunën e Gjakovës, thuhet në njoftim.
foto (1)

 

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...