Kosova

Kurti dhe Konjufca takim me Greg Delawie

Sot, në Ambasadën e ShBA-ve në Prishtinë, i nominuari i Lëvizjes Vetëvendosje për kryeministër të Kosovës, Albin Kurti dhe deputeti Glauk Konjufca, takuan ambasadorin amerikan Greg Delawie.

Në këtë takim u vlerësua mbarëvajtja e zgjedhjeve të 11 qershorit, u diskutua procesi i formimit të institucioneve të legjislaturës së gjashtë si dhe sfidat e punët që e presin qeverinë e ardhshme dhe shtetin e Kosovës në përgjithësi. U trajtuan shumë tema si ajo e sundimit të ligjit dhe luftës kundër korrupsionit, zhvillimit ekonomik dhe investimeve të diasporës, marrëdhënies së Kosovës me Serbinë etj.

Përfaqësuesit e Lëvizjes Vetëvendosje përsëritën gatishmërinë dhe interesimin e tyre për zgjerim të partneritetit dhe thellim të aleancës së Republikës së Kosovës me ShBA-të.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *