Published On: 16 Janar, 2016

KURORA E VITEVE

Neki Lulaj

KURORA E VITEVE

Shtatëdhjetë manushaqe i mblodha në bar, pranë gardhit të vjetër
E në shtatë milionë tela kitarash u ngjiz zëri yt engjëllor.
Shtatëdhjetë plepat të vendlindjes nxjerrin filizë të freskët.
Shtatëdhjetë shkallë jete pati Vigu i tharë mbi Dubovik e Behovc.

Shtatë milionë shqiptarëve lajmi u mbeti në fyt si gozhdë
Ti jeton në zemrat tona, o Lajmëtar i lirisë, o engjëll biblik
Në mbarë globin shqiptarët të kanë idhull, kudo në botë
O djaloshi syshkruar i kitarës, vëllai ynë kaq i mirë.

Shtatëdhjetë shkolla, sheshe rrugë, pulla emrin ta mbajnë.
Nuk e beson nënë Aijshja se ti ke ikur diku në rrugën pa kthim
“Sa shumë më mundon vetmia, në një kuvend, moj nanë”
Edhe për këtë kujtim të pret në Dubovik një lesë, një plis.

Gurët e kullës së shtëpisë, dërrasat presin zërin kristal
Edhe oborri, lama, lesa e drurit nuk shurdhohen kurrë
Shtatëdhjetë pushkë lajmëtare kobi u shkrehën atë natë
Për lirinë e Kosovës krenare u shtua një flakadan i prushtë.

Emri yt është gdhendur në varre dhe në prehrin e kohës
Është gdhendur në rrasat e gurit të plagosur, në këngë, poezi
Fjalët vijnë si puhizë që nuk zë ndryshk nga furtuna e pasosur
As myshkun e harresës nuk do ta lëmë të rritet, o miku ynë fisnik.

 

Tiranë, Spayer 7 janar 2016

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...