Published On: 28 Prill, 2016

Kurban të lirisë dhe të ardhmërisë shqiptare

Dëshmorët Xhelal Maliqi 1.11.1957 – 2.04.1981, dhe Afrim Abazi 7.6.1963 – 19.3.1982….

 

Mendimi i lire politik shqiptar sublimonte kërkesat kombëtare të të gjitha kthesave gjatë historisë, dhe ishte platformë e programit politik e luftarak të demonstratave gjithëpopullore shqiptare të 1, 2 e 3 prillit 1981. Së këndejmi, akëcili pjesëmarrës në këto demonstrata, i gatshëm për t’ia falë jetën Lirisë së Kosovës, mund të rrëmbente Fla­murin kom­bëtar në duart e veta, mund të dilte komandant dhe të printe me flamurin në dorë, armë të vetme për të çarë me gjoksin hapur barri­kadat dhe kor­do­nët e ushtrisë dhe të policisë speciale të Jugosllavisë.

Komandantë e flamurtarë të tillë, të vetëpërcaktuar për kurban të lirisë dhe të ardhmërisë shqiptare të Kosovës ishin edhe fatosat e ko­m­­bit që ra­në, që u plagosën dhe që u burgosën në themele të Epokës “Pra­n­vera Shqip­tare ‘81” të kurorëzuar me sakrificat e rinisë adem­ja­shariane të Kosovës.

A. V.

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...