Published On: 8 Shkurt, 2016

Kur Rugova i kërkonte Butros Ghalit ta shpëtonte Adem Demaçin

 

Prishtinë 31 maj 1993 HINA (Agjencia Kroate e Lajmeve) – Udhëheqesi i shqiptarëve të Kosovës Dr. Ibrahim Rugova ka kërkuar nga Sekretari i Përgjithshem i OKB-së Butros Ghali që të ndërmarrë masa për shpëtimin e jetës së z. Adem Demaqi, i cili 28 vite i kishte kaluar në burgjet komuniste jugosllave, ndërsa është në grevë urie për lirinë e shtypit, e “ Radioaja serbe tenton që me dhunë të të na imponoj një ndërmarrje me emnin  “Panorama”, e që do të thotë edhe të na e shuaj të vetmin institucion informativ në trojet shqiptare.

Gjendja shëndetësore e Dema[it është shumë e rëndë, andaj ju lus që të ndërmerrni masa të shpëtoni jetën e Dema[it dhe grevistëve të tjerë, ose në të kundërten pasojat do të jenë tragjike si për Kosovën ashtu edhe për Ballkanin në tërësi”, thuhet në Letrën e Dr. Rugovës dërguar sekretarit të OKB së  Butros Ghalit.

Përktheu: Xhevat Rexhaj

 

 
Displaying 1 Comments
Have Your Say
  1. Xhafer Leci thotë:

    Unë të gjuajta me bukë e ti më gjuan me gurë ! Popullore

    Përgjigjiuni
    Pelqej(4) Nuk Pelqej(0)

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...