Published On: 10 Shkurt, 2016

Kur Nishi fliste shqip

  • Nishi është qytet në Serbi, gjindet afër 200 km në jug të Beogradit. Ka qenë një qytet i hershëm ilir ku ka lindur perandori bizantin Justini i I-rë. Origjina e emrit të qytetit Nish eshte në shqip, që do të thotë I (i parë).

Po si dukej ky qytet para 100 vitesh kur flitej se ka pasur gjithësejt 120 xhami dhe se qyteti ka qenë i banuar kryesisht me shqiptarë që më pas janë asimiluar dhe janë dëbuar nga vendbanimet e tyre. Madje flitet se ekzistojnë disa fshatra malore në këtë qytet që akoma banohen me shqiptarë por që gjithmonë janë në frikë dhe në panikë për shkak të torturave serbe, transmeton Ilirianews.mk

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...