Published On: 3 Korrik, 2016

Kur kufiri del n´tender


Mentor H. Thaqi

Po de … kah?!

N´PËRSËRITJE … RREPETITJE

(Mjerim n´gëlltitje)
– N´kujtim tjetërfare të 2 Korrikut! –

Hiq dregëza e vëj dregëza …
plaga as thahet e as mbyllet,
lidh nyje nga vegëza …
tërkuza nuk zgjidhet!

Një jetë në shërbim të huaj,
e për vete kur?!
Po, kush je?! Vetes i thuaj.
S´je dot rrugë, je sall urë!

Edhe hasmit më të mjerë,
ne i japim zemër,
naivitetin, virtyt, vlerë …
e dobësinë sall n´thembër?!

Këngë tej kënge, elegjinë,
e kem mbi gjashtëqind vjet,
tashmë edhe Gjergj Elez Alinë,
e vramë me naivitet!

Ah Shqipni, e mjera ti,
për pjellen tënde t´mbrapshtë,
këndej e andej gardhit, si më zi,
me bythë brenda e kokë jashtë!

Tivar-Janinë, Tiranë-Prishtinë,
na u thye i lashti kryq,
Shkup-Preshevë, Sanxhak-Çamëri,
mi dënojnë pa gjyq!

Si në Dacaj, n´Çakorr … dhe Bllaca,
kufiri del n´tender,
tash po dihet se edhe glaca
na qenka mut me vlerë!

2 Korrik 2016

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...