Published On: 9 Nëntor, 2016
Bota |

Kur do transferohet në Shtëpinë e Bardhë dhe kur do të bëjë betimin Trump?

Nga zgjedhjet e djeshme presidentciale në Shtetet e Bashkuara të Amerikës (SHBA) fitues doli Donald Trump, i cili u zgjodh Presidenti i 45-të i Amerikës. Trump këtë detyrë do ta marrë në muajin janar nga presdenti aktual Barak Obama, shkruan Gazeta Express.

Sipas Kushtetutës amerikane, Barak Obamës i mbaron mandati më 20 janar dhe që nga ajo ditë presidenti i radhës betohet në Bibël dhe vazhdon detyrën e re.

Që nga kjo ditë edhe familja e Trump-it duhet të transferohet në Shtëpinë e Bardhë në të cilën do të jetojnë së paku 4 vjet. Sipas traditës së SHBA-ve atë ditë pas ceremonisë së betimin rreth 6 orë bëhet dhe transportimi i oriendive të presidentit të ri në Shtëpinë e Bardhë.

Loading...
 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Loading...