Published On: 18 Qershor, 2016

Kur do të pushojnë aktivitetet e partive kosovare në diasporë?

 

Ahmet Asani

Koha e politikave partiake në diasporë ka kaluar moti! PSHDK-ja sikur edhe LDK-ja e subjektet tjera duhet të punojnë e veprojnë në Kosovë. Diaspora ka kohë që nuk është më e rrezikuar nga monizmi. PSHDK-ja nga 1991-1999 me sukses e ka kryer misionin e vet për demokratizimin e mendimit dhe veprimit politik në diasporë. Nuk mendoj se ka nevojë që të ketë më “subjekte partiako politike kosovare” të organizuara në degë e nëndegë në diasporë! Nëse dikush mendon se ka nevojë të ketë subjekte partiako-politike kosovare në diasporë atëherë këtë duhet ta arsyetojë me argumente. Mendoj se vështirë do ta ketë edhe nëse ekzistencën e vet do të mundohej ta arsyetonte me qëllim të bërjes së ndonjë revolucioni në Kosovë! Koha e marrjes së pushtetit me revolucione ka kaluar dhe u pa se është retrograde dhe poshtëruese!

PSHDK-ja e Zvicrës sikur edhe LDK-ja do të bënin mirë të hiqnin qafe pjesën statutare, e cila ka të bëjë me organizimin partiak dhe si shoqata apo forume politike të bashkuara të vepronin për ta bashkuar diasporën në frymen Rugoviane dhe në frymën e demokracisë perëndimore! Diaspora vetëm si e bashkuar do të mund të ndikojë në përmirësimin e klimës politike dhe kushteve ekonomike në atdhe, vetëm e bashkuar dhe organizuar rreth një organizimi në baza kombëtare, me intelektual e veprimtar të dëshmuar në krye dhe me një Senat apo Pleqësi Këshillëdhënëse me njerëz të dëshmuar do të mund të jepte kontributin e saj ndaj vetvetes dhe atdheut! Koha është të bashkohemi e ti ndihmojmë vëllezërit tanë nën Maqedoni, Serbi e Mal të Zi sepse Kosova është bërë me shtëpi! Nuk është mirë kjo çfarë po bëjmë, kështu të organizuar e të ndarë partiakisht në diasporë në fakt kemi krijuar një mekanizëm, i cili la mundësinë për t’ju ikur përgjegjësive kombëtare, të cilat janë të shumta dhe kërkojnë zgjidhje të shpejtë. Kosova është shtet i pavarur e demokratik ku pushteti mund të merret vetëm me fuqinë e votuesve në vend!

Ejani te vendi aty ku bëhet Kuvendi!

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...