Published On: 12 Mars, 2016

Kur do të hetohet fondi Vendlindja Thërret!?

Deri ku kanë shkuar hetimet ndaj Bujar Bukoshit?!

Që nga  përfundimi i luftës deri në ditët e sotme , shumë njerëz, brenda e jashtë Kosovës, kanë shtruar pyetjen: Nga janë avulluar gjithë ato para të mbledhura  për “ Fondin e 3 %” , por edhe parat e Fondit “Vendlindja Thërret”.

Për rastin e parë janë hapur hetimet. Madje është caktuar një prokuror joefektiv, me emrin Faik Halili. Deri më tani, ai ska bërë asgjë në lidhje me këtë rast raporton parrotlla.net

Gazetarët e redaksisë tonë, Parrotlla.net, në bazë të hulumtimeve që kanë bërë rreth kësaj çështje, kanë arritur në përfundim, se ka pasur zëra çysh nga koha e UNMIK-ut, më konkretisht që në vitin 2005, të cilët kanë kërkuar hapjen e hetimeve për këtë çështje. Mirëpo hetimet ishin penguar për një vit, nga një polic gjerman, me emrin Fric i cili  dyshohej se po i pengonte hetimet.

Pikënisje e këtyre hetimeve ka qenë deklarata e Kryeministrit aktual, Isa Mustafa, i cili foli për 50 milion marka të tepruara pas luftës.

Mirëpo Bujar Bukoshi, së bashku më deputetin Naser Osmani, Atdhe Gashin, Dr. Muhamet Shatrin, dhe disa të tjerë, formuan një fond.

Policia e Kosovës, e cila është marrë me këtë rast, për shkak të vjetërsisë së lëndës, nuk kanë pasur mundësi t‘i thellojë hetimet më herët se sa viti 2009.

Ku janë 570 mijë €?!

Nga hetimet e këtij rasti, del se vetëm nga viti 2009 e deri më sot, janë avulluar 570 mijë €. Këto para janë tërhequr nga deputeti Naser Osmani dhe vëllai i ish zëvëndësministrit, Dardan Gashi, Atdhe Gashi. Pra, Naser Osmani dhe Atdhe Gashi kanë patur të drejtë të tërheqin para, po jo vetëm këta. Nga e gjithë shuma e avulluar, tani në konto figurojnë vetëm edhe 16-17 mijë €.

Ditën kur janë tërhequr paratë, Naser Osmani, këto para, i ka deponuar në katër banka të ndryshme, në kontot e tija private, pa asnjë shpjegim dhe pa asnjë arësyetim.

Bujar Bukoshi, dhe Naser Osmani me kompani, kanë lajmëruar katër herë se gjoja u janë thyer zyrat e këtij Fondi, dhe Bujar Bukoshi ka deklaruar se gjoja ka humbur i tërë dokumentacioni. Mirëpo deputeti Naser Osmani, për të njëjten ngjarje, thotë: Po është e vërtetë se na janë thyer zyrat, po kemi pasur fat që harddisku i kompjuterit na ka shpëtuar!!!

Po Fondi Vendlindja Thërret?!

Përderisa në rastin e parë janë hapur hetimet dhe është caktuar një prokuror, anise shumë joefektiv, përderisa pista e hetime është shtrirë edhe në Tiranë, ku burime shumë të sigurta pranë Bankës Qendërore të Shqipërisë i kanë thënë portalit tone se, “Dardania Bank e Kosovës është shitur tek italianët vetëm për 5 milionë € ”, çështja e Fondit të UÇK-së, mbetët një enigmë e madhe. Përderisa në rastin e parë hajnia ka ndodhur përmes transfereve bankare, rasti i dytë është më i vështirë për t’u hetuar, pasiqë të gjitha keqpërdorimet kanë ndodhur përmes xhepave.

Ajo që redaksia jonë dinë deri me tani me shumë saktësi, është se nga këto para shumë njerëzve pas luftës u janë blerë shtëpi, apo banesa. Është fjala për krerët e lartë të UÇK-së, ku në mesin e tyre ka figura qëndrore.

Por skandali bëhët shumë serioz dhe i madh, kur në listën e atyre që kanë blerë pasuri, figuron edhe një deputet i Kuvendit të Kosovës, i cili në fakt, kurr nuk ka përfituar nga ky Fond. Është fjala pas lufte, dhe është fjala për një deputet të AAK-së, por që ja kan futur emrin si përfitues.

Për ta përfunduar këtë histori të krimit, po e themi një diçka: Hajni hajnin kurr nuk e zë. Mu për këtë shkak, asnjë parti politike nuk ka qenë e interesuar deri më tani që ta zbardhë të vertetën për këto dy fonde./parrotlla.net/

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...