Published On: 24 Prill, 2016

Kur Azem Syla kërcënonte me ekzekutime: Dëshmitarët e rremë, spiunët edhe në hënë do ta marrin dënimin e merituar

  • Pse u vra Bedri Curri!

“Ne i njohim ata. Ne i kemi lënë të bëjnë jetën e tyre. Por nuk mund të pranojmë që ata me spiunllëqet e tyre të diktojnë edhe sot situatën dhe sigurinë në Kosovë. Kjo praktikë s’ka për të qenë jetëgjatë”.

LEXONI edhe:

http://www.shqiptari.eu/tronditese-bedri-curri-viktime-e-pergjimeve-ilegale-te-dyshuarve-te-gjykates-speciale-nuk-ishte-deshmitar-i-mbrojtur/

Shkruan: Azem Syla

Shumë zhurmë në Kosovë. Në të gjitha nivelet politike e ato hetimore dhe gjyqësore, po bëhet një zhurmë rrëqethëse, që po i vë në pozitë të vështirë e të pasigurt ish luftëtarët e Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës. Nuk duket se ka ish luftëtarë të UÇK-së në Kosovë, sot, që nuk e ndien veten të rrezikuar. Shumë abuzime po bëhen sot në emër të drejtësisë. Mua po më duket se akoma po veprojnë të gjitha organizmat e UDB-së e të policisë serbe.

Dhe të gjithë po veprojnë duke përdorur pa kriter emrin e gjykatës së Hagës. Është bërë emri Hagë si emër përbindëshi që mund ta gllabërojë çdo njeri, pavarësisht se nuk ka bërë asnjë krim. Pse veprohet kështu? Kujt i konvenon një praktikë e tillë?. Deri kurë do të ketë fuqi kjo lëkurë përbindëshi për të tentuar të përdhunohen ish luftëtarët? A nuk e kuptojnë ata punonjës e drejtues të këtij tempulli drejtësie se në Kosovë po keqpërdoren? Mendoj se ka ardhur koha që edhe ata të kuptojnë se keqpërdorimi i emrit Hagë, nuk është në interes të rritjes së prestigjit të atij institucioni të nderuar, por i shërben kamuflimit të krimit të vërtetë, duke ia veshur rrobën e tij kriminale atyre që nuk i lidh asgjë me krimin. Për fat të keq të institucionit të Hagës, por edhe të djemve më të mirë të Kosovës, sot, institucione antishqiptare, për interesa të mbrojtjes së krimit, po njollosin edhe tempullin e Hagës edhe tempullin e shenjtë të Kosovës: Luftën Çlirimtare dhe ushtrinë e saj.

Është me interes të theksoj se Haga është institucioni që ka marrë përgjegjësi të nxjerrë para drejtësisë të gjithë ato që kanë bërë krime ndaj njerëzimit. Natyrshëm, edhe ata që kanë bërë krime ndaj popullit të Kosovës. Aktualisht po jep llogari para kësaj gjykate më së fundi edhe një kryekriminel si Millosheviqi. Ai normalisht duhet të deklarojë fajësinë e tij para gjyqit të Hagës, duke deklaruar hapur ose duke ia vërtetuar me dëshmitarë se sa njerëz i ka vrarë pa arsye në Kosovë, sa dhembje i ka shkaktuar popullit të pafajshëm, sa diskriminim i ka bërë Kosovës e popullit të saj. Të deklarojë se ku janë 3 mijë të zhdukur të Kosovës që akoma nuk dihet se ç’është bërë me ta etj.

Por, njëkohësisht kuptohet që Haga duhet të marrë si të pandehur edhe mjaft të tjerë nga kriminelët e luftës, nga ata që vërtet kanë bërë krime monstruoze në Kosovë. E të tillë janë shumë.

Por, më duket se me Hagën po abuzohet në Kosovë. Në të gjitha trevat po bëhen arrestime të ish luftëtarëve nën akuza të ndryshme, që në të gjitha rastet janë të pabazuara. Po më duket se mos është ndonjë dëshirë për të tentuar të kriminalizojë UÇK-në sepse ajo luftoi për çlirimin e popullit të saj, sepse ajo luftoi për të hequr zgjedhën e kolonizimit serb nga qafa e popullit të Kosovës. A mos do të tentohet që të shpallen fletarrestime edhe për dëshmorët, që dikush nuk ka dëshirë t’i nderojë? Besoj se edhe një gjë e tillë do të tentohet të bëhet. Por, me veprime të tilla, sado të rënda qofshin, nuk mund e nuk do të arrihet të zhbëhet historia, sepse atë tashmë UÇK-ja e ka shkruar me gjakun e dëshmorëve e me gjymtyrët e invalidëve të kësaj lufte heroike.

Por, ajo që më shqetëson mua është fakti që po bëhen goditje të mëdha morale për ish luftëtarët. Shihet se kërkohet që në çdo njësi e Zonë të UÇK-së të gjendet një ose disa kriminelë. Ndërsa unë them se kjo goditje nuk është ajo që do ta bëjë shqiptarin ish luftëtarin e lirisë që të ulë kokën.

Ai i ka përballur shtypjes më të egër, siç ishte kolonizimi serb e jo disa papërgjegjshmërirave antishqiptare, që do të marrin përgjigjen e merituar pikërisht nga djemtë e popullit të Kosovës.

Por nuk po më vjen mirë, që për të arritur synimet e tyre antishqiptare struktura të caktuara, përdorin edhe emrin dhe autoritetin e prokurores së nderuar të Gjykatës së Hagës, zonjës Karla Del Ponte. E them këtë, sepse shtypi jep fjalë të thëna prej saj sikur ajo është e shqetësuar që në Kosovë, dëshmitarët, nuk bëjnë dot dëshmi sepse kanë frikë. Por gjithnjë sipas shtypit, ata duan të dëshmojnë dhe të ikin në perëndim, ku të merret përgjegjësia e sigurisë së jetës e të familjeve të tyre, duke u siguruar edhe jetesën.

Ky është një akt banal. Të përpiqesh të fabrikosh dëshmitarë, vetëm për të arritur që të marrish dëshmi, duke dhënë sigurira të tilla me jetë luksoze, është vërtet krim. “Shqiptarë” të tillë që hedhin gurë mbi UÇK-në e luftëtarët e saj, vetëm që të përfitojnë materialisht, ka në Kosovë dhe në perëndim. Nëse ka dëshirë të vërtetojë Zonja Prokurore se si dhe sa dëshmitarë të tillë mund të fabrikohen, unë mund të ja rekomandoj një sasi të tillë dëshmitarësh dhe ata me siguri, kanë për të dhënë dëshmi edhe që në Kosovë nuk ka shqiptarë.

Për këtë unë do të kërkoja që ne të bashkëpunojmë me Hagën dhe të bashkëpunojmë ngusht. Por, vetëm me të vërtetën, me të saktën, me atë që ka ndodhur dhe duke vënë para përgjegjësisë ata që e meritojnë. Dhe në asnjë mënyrë duke bashkëpunuar e punuar me njerëz që për interes e luks personal janë gati të shesin çdo gjë deri në nënën e tyre.

Do të lutesha që të bëhet kujdes me analizën e ngjarjeve dhe me grumbullimin e të vërtetave. Të bëhet kujdes në diferencimin e njerëzve, pasi ata që për 50 vjetë i ka stërvitur e shfrytëzuar Serbia si spiunë deri kundër familjeve të tyre, po shfrytëzohen edhe sot. Ne i njohim ato. Ne i kemi lënë të bëjnë jetën e tyre. Por nuk mund të pranojmë që ata me spiunllëqet e tyre të diktojnë edhe sot situatën dhe sigurinë në Kosovë. Kjo praktikë s’ka për të qenë jetëgjatë.

Në Kosovë ka një moral. Ky është morali i nderit të Atdheut, të cilin mbi të gjithë e kanë lartësuar ish luftëtarët e UÇK-së me veprën e tyre madhore: Luftën Çlirimtare të Kosovës. E ka lartësuar gjaku i dëshmorëve dhe eshtrat e invalidëve. Ata janë siguria e Kosovës. Kujdes ata që shesin nderin për interes, larg duart nga ish luftëtarët, kujdes spiunët e Serbisë, larg duart nga vlerat e luftës. Larg duart, sepse ky popull nuk ka lënë askënd të shtijë mbi kurrizin e tij. Ka kaluar mjaft revolta. Lereni për pak kohë të qetë, sepse një revoltë e padëshirueshme e tij, besoj se do të ishte e padëshirueshme për atmosferën evropiane. Kush don qetësinë, t’u japë shqelmin spiunëve të Serbisë dhe të bëjë punë të ndershme. Asnjë dëshmitar nuk ka pse të trembet, le të dëshmojë të vërtetën dhe ne e marrim vetë në dorë sigurinë e tij. Ne nuk kemi pse marrim në mbrojtje kriminelë, kur mund të marrim dëshmitarë të cilët kthehen në elemente të sigurisë, pasi bëhen barrikadë antikriminale. Por, në asnjë mënyrë nuk do të pajtohemi me arsyetimin e fshehjes së dëshmitarëve në perëndim. Unë po ju siguroj, për ata që do të japin dëshmi të rreme, jo në perëndim të fshehen e të sigurohen, por edhe në hënë të shkojnë shqiptari prapë do t’i gjejë e do t’u japin ndëshkimin e merituar për krimin e mashtrimit me dëshmi për interesin e tyre. Gjuetia e shtrigave kundër ish luftëtarëve të UÇK-së nuk duhet të vazhdojë.
(Autori ka qenë Komandant i Shtabit të Përgjithshëm të UÇK-së)

Shkrimi autorial i robotuar i Azem Sylës 

LEXONI edhe:

http://www.shqiptari.eu/ekskluzive-ahmet-krasniqi-bardhyl-mahmuti-publikisht-eshte-zotuar-se-do-te-me-vret-lpk-ja-me-gjithe-ushtaraket/

http://www.shqiptari.eu/origjina-e-nenes-se-skenderbeut-vojsava-kastriotit/

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...