Published On: 30 Nëntor, 2016

Kundër!

Peticion kundër ndërtimit të xhamisë së re në Ulpianë – Prishtinë

Bit Gecaj

Etnokulturalisht jemi pjesë e Oksidentit, dhe nuk na rri asnjë rrobe tjetër përve[ asaj që është fryma jonë, shpirti ynë, e tashmja dhe e ardhmja jonë.

Ndërtimi i një xhamie të tillë megalomane, në qendër të Prishtinës, është kundër identitetit dhe dinjitetit tonë kombëtarë, ashtu sikur është edhe kisha ortodokse serbe në Kompleksin e Universitetit të Prishtinës. Andaj, shqiptare kudo qe jeni, kundershtojeni, protestoni, mbrojeni vetveten nga zhberja e perditeshme nacionale, qe po perpiqen te na imponojne, dy popuj e dy shtete; Turqia dhe Serbia, ne forma te ndryshme! Asnjera nuk kane hequr dore nga pushtimi dhe vrasja e lirise sone, e te ardhmes se shqiptareve dhe Kosoves. Thuani jo kesaj ngrehine propagandistike, ketyre qendrave te spiunazhit e perhapjes se dhunes nder popuj me shekuj. Thuani jo te objekte te tilla, qe per çdo dite na e vrasin qiellin e token me britma e veprime tjera, qe shqyejn mengjeset e ditet me atoparlantet e tyre propagues. O shqiptare, vendi yne nuk eshte Turqi as Azi, ne jemi shqiptare, ne jemi europiane, ne jetoim ne Europe. Etnokulturalishte jem pjese e Oksidentit, dhe nuk na rri asnje rrobe tjeter pervec asaj qe eshte fryma jone, shpirti yne, e tashmja dhe e ardhmja jone. Andaj ngriheni zerin, vetedijesohuni sa nuk eshte vone, qe gjeneratave qe po vijne t’mos u leme nje te keqe qe duhet ta luftoin, ta zhbejne. Ne tani e kemi me lehte se ata me vone, nese jemi te vendosur, te jemi kunder, kesaj te keqeje. E kemi per detyre, dhe duhet te jetoim me dinjitet, ne kohen tone, ne vendin tone!

A 5
Loading...
 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Loading...