Published On: 30 Maj, 2016

Kundër Asociacionit të komunave janë 94 % e shqiptarëve dhe komuniteteve tjera

94 për qind e shqiptarëve të Kosovës dhe komuniteteve tjera e kundërshtojnë fuqishëm krijimin e Asociacionit të komunave me shumicë serbe.

Këto janë të gjeturat e Pulsit Publik të UNDP-së, për periudhën shtator 2015 – mars 2016, raporton KTV.

Ndërsa shumica e serbëve ose 69 për qind fuqishëm e përkrahin krijimin e AKS-së.

Kjo është një nga çështjet që partitë opozitare e kanë kundërshtuar, bashkë me demarkacionin me Malin e Zi, për të cilin 54 për qind e kosovarëve mendojnë se duhet të finalizohet.

Megjithatë, vetëm 17 për qind e të anketuarve kanë përkrahur përdorimin e gazit lotsjellës në Kuvend.

Sipas anketës, shumica ose 73 për qind e të anketuarve miratojnë protestat paqësore të organizuara nga opozita, për të sfiduar këto marrëveshje.

Kërkesa e opozitës për zgjedhje të parakohshme përkrahet nga 42 për qind e pjesëmarrësve në anketë.

Përderisa kënaqshmëria e kosovarëve me institucionet kyçe ekzekutive, gjyqësore dhe legjislative është përmirësuar, megjithatë ka rënë kënaqshmëria e tyre me drejtimin aktual politik të Kosovës.

Krahasuar me shtatorin e 2015-ës, anketa e fundit nxjerr në pah një rënie prej 5 pikë të përqindjes në kënaqshmërinë me drejtimin aktual politik të Kosovës.

Shumica ose 78 për qind e qytetarëve vazhdojnë të mendojnë që problemet më të mëdha me të cilat përballet Kosova janë papunësia, varfëria dhe korrupsioni.

Kështu, institucionet që perceptohen si më të korruptuarat janë Gjykatat e Kosovës (42%), Agjencia Kosovare e Privatizimit (39%), ofruesit e shërbimeve shëndetësore (38%), Institucionet/Administrata Qendrore (37%), Doganat (32%) dhe Korporata Energjetike e Kosovës (31%).

Ky është pulsi publik i 11-ti me radhë që matet nga UNDP-ja dhe USAID-i.

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...