Published On: 20 Janar, 2016

Kumti për vdekjen e Presidentit Rugova sot dhjetë vjet

Shkruan: Muhamet Hamiti
Agjencitë botërore shënuan e transmetuan këto fjalë të miat, të zëdhënësit të Presidentit Rugova, ditën kur ndërroi jetë, më 21 janar 2006, dhe të nesërmen:
Presidenti vdiq pak para mesditës në rezidencën e vet, i rrethuar nga familja. Luftoi me kancerin me dinjitet dhe kurajë të madhe deri në frymën e fundit… Njerëzit prej gjithë Kosove erdhën t’i bëjnë vizitën e mbramë njeriut që jetoi krenar dhe vdiq i tillë.
Në anglishte, për agjencitë AP, Reuters dhe media të tjera ndërkombëtare:
“The President died before noon [around 11:40 am local time] in his residence, surrounded by his family. He carried his battle with cancer with great dignity and courage until his last breath…”. ”People came from across Kosovo to pay a last visit to a man who lived as proudly as he died,” presidential aide Muhamet Hamiti said of the crowds filing past Rugova’s residence.
 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...