Published On: 3 Korrik, 2016

Kumanova është bërë varri i shqiptarëve?!

  • Pas vrasjës së Almirit  4 vjeçarë

  Nga Skënder MULLIQI

Mjaft kujë e vajë nën çatitë tona. Mjaft më  varre që po na i hapin bishat serbo -maqedonase në trojet tona etnike. Na i vranë dhe masakruan në Kosovë gjatë luftës bishat serbe afër 1400 fëmijë. Po na i vrasin prapë fëmijët dhe bijët tanë bishat maqedonase. Po na vrasin do hiqa, të cilëve ka ardhur koha me ua treguar vendin. Vrastarët e tipit shoven të Nikolla Gruevskit dhe argatëve të tij, sigurisht se do tu ndalet turri, të cilët nuk po e dinë as Zotin për Zot. Të jetosh i rrethuar në të katër anët me armiqë serbosllavë, nuk ka më vështirë. Ne shqiptarët e patem fatin e keq. Nuk ka njeriu se si të mbetet indiferent karshi vrasjeve makabre për të cilat po ndëgjojmë aq shpesh. Një vrasje e cila na tronditi të gjithëve nga vargu i vrasjeve në Maqedoni është edhe vrasja mizore e Almirit 4 vjeçarë nga Kumanova. Ky qytet  është bërë varri i shqiptarëve nga shovenistët sllavomaqedonas. Ende pa u tharë gjaku i djemve më të mirë të kombit, të ekzekutuar nga kriminelët maqedonë në pushtet, u shtyp pa fije mëshire një filiz, i cili sapo e kishte parë botën. U shua jeta e Almirit nga ata të cilët nuk po pushojnë të rrahin dhe vrasin shqiptarë sa herë që po deshirojnë në tokën e tyre. Bishat maqedonase janë quar peshë, duke vepruar pa rreshtur  kunder shqiptareve më të drejta të nëpërkëmbura në këtë republikë. Kanibalët në këtë republikë banane nuk po ngopën më gjakun e shqiptareve. Vranë Almirin dhe plagosën edhe dy anëtar të familjës të Sedat Aliut babait të voglushit. Pesha e dhembjës është e madhe, sa edhe vet vrasja e Almirit. Shfryerjet e mllefit antishqiptarë të maqedonasve të pa identitet, nuk ishte dashur në asnjë mënyrë të heshtet. Kumanova sikur nuk ekziston më. Kumanova po përjeton  ditët më të vështira. Kumanova është bërë sinonim i vrasjeve dhe rrënimit të çdo vlere shqiptare. Vrastari Boban Iliq  dhe bobanet tjerë, mos të kalojnë pa u ndeshkuar për këtë akt qyqarë të një njeriu qyqarë. Na qëlluan në pushtete do  njerëz  jo të fortë sa duhet  të kombit. Do njerëz të cilët për një cop pushtet dhe për një grusht groshë po i shesin  vlerat tona kombëtare. Sikur të kishim njerëz më kredibilë në pushtete si në Shqipëri, Kosovë dhe Maqedoni, nuk do të kishim pasur gjithë këtë zullum nga armiqët tanë. Nuk do ta kishim as vrasjën e Almirit. Edhe kjo vrasaje do të mbetet në ndërgjën  tonë të vrarë. Patriotizmi nuk matet për një moment të caktuar. Patriotizmi matet secilën orë, ditë, muaj dhe vite. Këto regjime neokomuniste në Tiranë, Prishtinë dhe Shkup në pushtet më sllavomaqedonasit, nuk janë duke i mbrojtur  mirë  interesat e shqiptareve në  trojët etnike. Mos të lejojmë që vrasjet të na bwhën pjesë e jetës sonë. Mos të mbesim që pas secilës vrasje apo humbje tw fëmijeve tanë të lutëmi që mos të na përsiten më aktet e tilla. Vrasja e Almirit  është gjaku që nuk  falet….

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...