Bekim për bimën

On 22 Janar, 2017 With 0 Komente

Çun Lajçi (Yllit të Uliksit)   Ai e vrau dashninë n’plasjen e zemrës Pa gjakë e pa krisma Timi n’kapakun e kresë ishte ba akull […]

SHTRATI I ËNDRRAVE

On 22 Janar, 2017 With 0 Komente

Fran Tanushi SHTRATI I ËNDRRAVE   Nata është shtrat i ëndrrave qe nga muzgu gjer në agim dyshek atyre u bëhet terri mbulesë e ngrohët […]

Kosovës si trembet syni

On 21 Janar, 2017 With 0 Komente

Elza Muçolli Kosovës si trembet syni   Moj Serbi moj plak e vjetër Në Kosovë ske ç’të merrsh tjetër Në Kosovë nëna lind trima E […]

E pathënë anathemë

On 21 Janar, 2017 With 0 Komente

Agim Desku   Në vete e ndjeva me shumë së cilën do vdekje Nuk di t῾i dalloj fytyrat e janarëve a acarëve Janë një rrëfim […]

Azil

On 21 Janar, 2017 With 0 Komente

Agim Desku Azil Ç῾djall m῾u deshtë të kujtoja azilin Një mijë vjet dhe ende azil a refugjat Në shtëpinë time,në cilën Evropë Që para saj […]

On 18 Janar, 2017 With 0 Komente

Jam Shqiptar

Mathieu Aref Jam Shqiptar i lindur në mërgim por për këtë s’kam asnjë ankim sepse ashtu pra unë kisha fatin aty kisha nënën dhe im […]

On 16 Janar, 2017 With 0 Komente

Para stuhisë !!!

  Para stuhisë!!! gjithëmonë ka pushuar,pushon era o komb i nderit lavdisë mos u frigo nga vlera !!! Digjen ,vlojnë lartë në qiell shpirtëra të […]

On 13 Janar, 2017 With 0 Komente

Kuvend me vitet e Neki Lulajt

Namik Selmani Kuvend me vitet e Neki Lulajt Shkuan vitet Neki BURRI Flok i zi u bëka thinjë N’sy e n’zemër vjen flamuri Të kujtoka […]

On 13 Janar, 2017 With 0 Komente

Unë natën me emnat tuaj flas

Çun Lajçi Unë natën me emnat tuaj flas (kokave t’lavdishme t’atdheut)   S’më leni t’baj gjumë ju t’mirët t’heshtunit e atdheut T’paktën Ju më mbani […]

On 12 Janar, 2017 With 0 Komente

Viktimave të Reçakut …

Hamza Halabaku Viktimave të Reçakut … Askush klithmën s ´ua dëgjoi Kur thikën në fyt e kishit! Vetëm frika mos të qasej te përroi, Pa […]

On 12 Janar, 2017 With 0 Komente

O moj Francë

  O moj Francë, moj mizore pse ti trimin na e more është Ramushi trim i mirë për se na e mban ti djalin a […]

On 11 Janar, 2017 With 0 Komente

Kur t’marrish rrugë

Çun Lajçi Kur t’marrish rrugë (R.H.) Kur t’marrish rrugë lum trimi Njiherë shkeli mirë me sy Kujtohu cili të deshti a t’shau Pastaj nisu me […]

On 10 Janar, 2017 With 0 Komente

Do më ngrijnë çokollatat…

  Agron Zeqiraj Vera me sjellte erëra të ndryshme E shije të mira po ashtu, Diku në livadhe të humbura të rinisë… Ku veç lulët […]

On 9 Janar, 2017 With 0 Komente

Jam Gjeneral i vendit tim

Çun Lajçi Në ballin e vet i kishte gdhendë tri shkronjat Ato t’bekuemet që malin e mbushen krisma e vendit i sollën liri   Në […]

On 8 Janar, 2017 With 0 Komente

Mos ma prishni andrrën për gjeneralin

Çun Lajçi   Mos ma prishni andrrën për plisin E malet mbushun trima Ju që qelbeni n’fjalët tuaja Se legjendë s’jam me jetue dy herë […]

On 8 Janar, 2017 With 0 Komente

Dimri i marrëzisë në Francë

Sa dimër ka sot në Francë e Prishtinë Se aty temperatura është minus dhjetë, Sa dimër ka sot vendlindja e Gllogjani im Se të ftohtit […]

On 8 Janar, 2017 With 0 Komente

Si t’lindim si Ti n’ varg

Çun Lajçi Si t’lindim si Ti n’ varg  (Azem Shkrelit)   Si t’lindim si Ti n’ varg   Azem Kur ike pse hijen me vete […]

On 7 Janar, 2017 With 0 Komente

Mërgimtarët e Janarët

  Çun Lajçi Dhe prapë rrugëve e prapë ‘selive’ Brukselëve e janarëve me pankarta Këta mërgimtarët e zhuritun Që shkrum n’buzë e kanë atdheun E […]

On 6 Janar, 2017 With 0 Komente

Dorën n’brez e drejt hapin Ramush

Çun Lajçi     Mos u dëshpëro kur rrugët Nganjëherë lidhen nyje lum trimi E kur urat përmbyten prrojesh Mos u dorëzo Kur pjalmi mustakut […]

On 6 Janar, 2017 With 0 Komente

Evropa vrasësin e bën viktimë! Kosovë Evropa po luan me ty pa dhimbje!

Kosova foshnja që s’bëhet dot fëmijë Lek Gjoka Kosovë ti tokë Dardane me dhimbje je ngarkuar, këtë e di po të shkepin brinja, copa e […]

Faqja 1 nga 6123...E Fundit »

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>