Published On: 13 Tetor, 2016

KUKU PËR RUGOVËN!

Gati para 20 viteve, kur bëhej gati të udhëtojë në Shqipëri, Ahmet Krasniqit, i pata propozuar që për këshilltar politik ta zgjedh Nexhmendin Spahiun. Nexhin e njihja vetëm nga shkrimet që i bënte për «Republikën» e Salih Kabashit. Si kanë rrjedhur gjërat, e kam kuptuar, më vonë, nga një shkrim i Nexhit. Sidoqoftë, nuk është Nexhi tema ime sot.

Sefedin Krasniqi

Pas deklaratës skandaloze në një TV, të avokatit Tomë Gashi, lidhur me atentatin ndaj Dr. Rugovës dhe apostrofimin e Ramë Marajt, pasoi në shtyp reagimi i Marajt, i cili ia përkujtonte Tomës, në stilin e një agjenti, se disa biseda intime paskan ndodhur mes tyre dhe se në rast nevoje do t’i përdorte!

rame-maraj-780x439

https://www.youtube.com/watch?v=8-O-_SwE7AM

I menjëhershëm pasoi kërkim falja e Tomës duke ndryshuar deklaratën e tij qind për qind! Skandaloze! Por, kjo është vetëm njëra anë e skandalit. Ky, dikur, e ka pasur edhe një gazetë!

Ana tjetër e shëmtuar janë prononcimet me shkrim e të dyve. Pra, i pari me shkrim u paraqit Ramë Maraj, në cilësinë e “këshilltarit special të Presidentit”. Kush nuk e ka lexuar ende reagimin e Marajt, duhet detyrimisht ta lexojë dhe të kuptojë se çfarë këshilltari paska pasur Dr. Rugova. Pavarësisht se ku ka bërë studime dhe për çka, drejtshkrimi i tij lë shumë për të dëshiruar.

Një këshilltar i një presidenti me shumë karizëm, me një kulturë të shkrimit tepër skandaloz, të shtyn të mendosh se cili ka qenë detyrimi apo kushti që Dr. Rugovën e ka detyruar ta zgjedh për “këshilltar special”? Dhe, mbetesh gojëhapur e thua: Kuku për Rugovën!

Ramë Marajt ndoshta edhe mund t’i falet kur ta lexojmë reagimin (kërkim faljen) e avokatit Tomë Gashi.

tome-gashi

Po si është e mundur që një avokat, do të thosha, me renome, të shkruaj në mënyrë aq skandaloze. Si është e mundur ta vrajë aq keq drejtshkrimin e shqipes. Nëse Maraj nuk e ushtron çdo ditë shkrimin, Toma punon dhe merret me lëndë të klientëve të vet çdo ditë. Si mund t’ia lejojë vetës një paraqitje sikur të ishte sot në klasën e pestë të shkollës fillore.

Ani avokati Tomë Gashi! Ku e ka mbaruar ky së paku shkollën e mesme, aty ku profesorët nuk të japin diplomë pa ditur (deri diku) drejtshkrimin. Mirë në fakultet nuk mësohet me drejtshkrimi. Ç ‘është e vërteta, më kujtohet që Dr. Murat Bejta, edhe në fakultet na notonte edhe për drejtshkrimin në gjuhën shqipe, ani pse studionim frëngjishten.

Më në fund, në internet ekziston një program i drejtshkrimit dhe nuk është marre të konsultohet. Madje, më marre është të mos konsultohet.

https://www.youtube.com/watch?v=tUtR9XicOfI

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...