Published On: 20 Mars, 2016

Kujtoni eksodet tona biblike


Nertila Zani

Për shkak të ekspansionit e ndërhyrjeve imperialiste, në botë kemi shumë vatra e zona zjarri.
Oligarkët, për interesat e tyre ekonomike dhe gjeopolitike, por nën maskën e eksportimit të demokracisë, në vende që i konsiderojnë diktatoriale (e ndonjëherë – të pa nënshtruara ndaj tyre ), nxisin dhe financojnë forca opozitare gjoja demokratike dhe, duke frymëzuar, shfrytëzuar e nxitur prapambetjen dhe dasitë fetare, i hedhin ato në konflikte të brendshme, duke krijuar situata konfliktuale nën emra joshës si “pranverat arabe”, “ revolucione të kadifejtë ” etj, megjithëse ato nuk kanë as lulëzimin e pranverës dhe as butësinë e kadifesë!!
Në të gjitha vendet ku kanë kaluar këto “pranvera” e këto “topa kadifeje”, kanë mbetur pas vetëm gërmadha, shkatërrime, viktima pa fund dhe plagë të rënda shoqërore. Asgjëkundi nuk është vendosur ndonjë “demokraci”, veç sjelljes në pushtet të klikave prej mercenarësh të nënshtruar dhe që ia kanë nënshtruar interesat dhe pasuritë kombëtare fuqive imperialiste.
Demokracitë perëndimore janë të vetmet shkaktare të këtyre zhvillimeve kriminale dhe, ndërsa janë shkaktarët kryesorë të emigrimeve dhe eksodeve të dhimbshme e tragjike, nuk i dalin për zot viktimave të krimeve të veta, por synojnë që barrën dhe telashet t’ua ngarkojnë vendeve aspirante për në BE.
Natyrisht, shqiptarët, si popull mikpritës që e ka të kultivuar solidaritetin social e ndërkombëtar, do të mirëpresin këdo që fatkeqësitë ia sjellin në trojet e tyre. Këtë solidaritet e frymëzon edhe historia jonë e afërt, eksodet tona biblike, të shkaktuara nga të njëjtët faktorë e të njëjtat rrethana.

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...