Published On: 27 Mars, 2016

Kujtohet Mid’hat Frashëri, mendimtari dhe filozofi i kohës moderne

Partia Balli Kombëtar Demokrat dhe Shoqata “Mid’hat Frashëri” organizuan për 136 vjetorin e lindjes së Mid’hat Frashërit takimin me temë: “Figura shumëdimensionale e Mid’hat Frashërit”. Në këtë takim, oratorët Uran Butka, Aleko Gjergo dhe Agim Bardhi sollën fakte interesante për gjenialitetin e figurës së Mid’hat Frashërit. Ai që foli për profilin politik të Mid’hat Frashërit ishte z.Artur Roshi, kryetar i Ballit Kombëtar Demokrat, i cili tha: “Mid’hat Frashëri është themelues i mendimit politik në vendin tonë. Nëse do të përmendim elementët bazë të egzistencës së një kombi, gjuhë, flamur, kufijtë territoriale dhe ide demokratike, do të përplasemi kudo me përpjekjet e Mid’hat Frashërit. Ai ishte mendimtari dhe filozofi i kohës moderne, sepse hodhi idetë e konservatorizmit moderrn europian.” Më tej, për situatën politike të ditës, zoti Roshi u shpreh: “Njerëzit sot kanë humbur liritë bazë dhe të drejtën për të jetuar nga mjerimi që i ka kapluar për shkak të dhunimit të biznesit, kanë të humbur sigurinë për të ardhmen nga shellja e qeverisë, si qeveri pushtuese për llogari te “Rilindjes”, kanë humbur lirinë e shitjes dhe blerjes së një prone për shkak te taksave hipotekore qiellore. Siç e shikoni, perballë vlerave tona për një lumturi që vjen nga mirëqenia e qytetarit, kemi parimet më të ulëta te qeverisë, ato të plaçkitjes dhe shkatërrimit të ekonomisë.”

Zyra e shtypit e PBKD

Nini Dede

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...