Published On: 23 Janar, 2016

Kujtohet 117 vjetori i Lidhjes së Pejës

  • Me rastin e 117 vjetorit të Lidhjes së Pejës, Kuvendi të cilin e udhëhoqi patrioti dhe intelektuali Haxhi Zeka ku pjesëmarrësit dhanë Besën që të punojnë për mbrojtjen e gjitha trevave shqiptare që në atë kohë ishin cak i sulmeve nga vendet fqinjë si Serbia dhe Mali i Zi, zëvendëskryeministri Hashim Thaçi ka thënë se kjo është një prej etapave më të rëndësishme të historisë së Kosovës.

Thaçi, që njëherësh është edhe ministër i Jashtëm, ka thënë se kjo tregon se trevat tona gjithmonë kanë pasur patriotë dhe se pavarësia e demokracia që gëzojmë sot është fryt i luftës për liri të shumë gjeneratave.

“Lidhja e Pejës e formuar në 1899 në modelin e asaj të Prizrenit, me në krye Haxhi Zekën, pas shumë vendimeve të rëndësishme, që të forconte unitetin kombëtar shpalli edhe Besën për një vit. Ky akt fisnik i Besëlidhjes na mëson se shqiptarët që janë patriotë të vërtetë dhe të sinqertë janë të aftë dhe të gatshëm që të kapërcejnë interesat dhe inatet personale kur është në pyetje interesi i atdheut”, ka thënë Thaçi.

Këtë datë e ka kujtuar edhe partia “Fjala”, e cila tha se në këtë Kuvend morën pjesë patriotë dhe intelektualë nga gjitha viset shqiptare dhe zgjodhi në krye patriotin dhe intelektualin e madh shqiptar, Haxhi Zekën.

“Haxhi Zeka së bashku me Kuvendarët e tjerë emërtuan këtë Kuvend si “Lidhja e Pejës Besa-Besë” dhe dhanë Besën që të punojnë për mbrojtjen e gjitha trevave shqiptare që në atë kohë ishin cak i sulmeve nga vendet fqinjë si Serbia dhe Mali i Zi. Ky Kuvend, që mbylli punimet pas tri ditëve, dha një porosi të qartë se të gjithë shqiptarët duhet të bashkohen dhe të punojnë në mbrojtjen e trevave shqiptare”, thuhet në komunikatën e “Fjalës”.

Partia FJALA kujton dhe nderon veprën e këtyre burrave të mëdhenj në krye me Haxhi Zekën, të cilët në asnjë moment nuk u zmbrapsën nga rruga e tyre në mbrojtje të popullit shqiptar dhe tokave shqiptare që kërcënoheshin nga forcat serbe dhe malazeze.

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...