Published On: 15 Qershor, 2016

KUJTIM PËR BABËN DHE SHOKËT E TIJ TË MIRË

Sot kur kujtojmë me dinjitet jetën dhe veprën tënde, babë i paharruar, duke shfletuar fotografi dhe albume ku janë përjetësuar momente nga gjallimi yt , kjo fotografi më zgjoi shumë kujtime per njerëzit e mirë dhe kohët e vështira në të cilën jetuat dhe vepruat duke qenë shembull se si duhet punuar deri në sakrificë per arsimin dhe kulturën kombëtare.
Sot jam edhe më krenar që të patëm prind shembullor, i paharruar Zeqir Muçolli. Emri yt na bën të rrijmë drejt e të ndihemi të lumtur që na rrite dhe edukove duke na dhënë këshilla që vlejnë edhe per gjenerata të tjera.
Edhe vet dëshira jote që trupi yt të prehej i qetë deri në amshim në tokën e Herticës dhe që mos ta harrojmë vendlindjen atje ku përtej atij fshati nuk flitet më gjuha shqipe ka diçka epike dhe na obligon ti ruajmë kufijtë e shenjtë të Kosovës.
Ti ke ditur të nderosh dhe ke qenë përherë i mirëpritur dhe i nderuar e i respektuar nga shokët e tu besnikë. Nuk ishte puna se ishin kohë të tjera ato por njerëzit e vlefshëm nuk lëkunden as para kohës as para motit.
Duke e parë këtë fotografi me miqtë e tu që aq shumë i kontribuat përhapjes së kulturës dhe dijes te shqiiptarët në Kosovë dhe në trojet etnike në ish Jugosllavi, kujtoj me respekt edhe Profesor Tahir Z. Berishën, Akademik Pajazit Nushin,Profesor Vehap Shitën si dhe Profesor Mehmet Xhevorin ,autori i Abetares së parë shqipe në Kosovë.
Lavdi ju qoftë përjetë.

Gëzim Muçolli 14 qershor 2016

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...