Published On: 20 Janar, 2016

Kuçi, duhet unitet për udhëheqësin e luftës për liri! Thaçi deklaronte se nuk kishte luftuar

Nënkryetari i Partisë Demokratike të Kosovës (PDK), Hajredin Kuçi, ka folur për zgjedhjen e presidentit të vendit dhe debatin që po bëhet kohëve të fundit për këtë post.
Ai ka thënë se nuk ka arsye për debate rreth kësaj çështje për faktin se është një proces shumë i qartë sa i përket zgjedhjes së presidentit. “Në kohën kur po afrohet data e zgjedhjes së presidentit të Republikës po ka debate që ndërlidhen me këtë proces, e në fakt ky është procesi më i qartë që ka pasur Kosova në zgjedhjen e presidentëve deri më tani. Kjo mund të jetë edhe për shumë kohë. Në radhë të parë, kemi një koalicion që ka mbi 2/3 e numrit të përgjithshëm të deputetëve, që njëkohësisht janë përfaqësues të partive politike që përfaqësojnë shumicën dërrmuese – të shumicës së qytetarëve, do të thotë shqiptarëve dhe shumicën po ashtu dërrmuese të komuniteteve pakicë në Kosovë.  Pra është i siguruar legaliteti dhe legjitimiteti demokratik e etnik i plotë i zgjedhjes së presidentit”, ka thënë Kuçi për “Epokën e re”.
Ai ka thënë se kësaj here zgjedhja e presidentit është shumë më e lehtë, për faktin se për këtë post është kryetari i partisë më të madhe politike në vend, lideri më i votuar dhe udhëheqës i luftës për liri. “Kandidati për president është kryetari i partisë më të madhe politike dhe njeriu më i votuar drejtpërdrejt nga qytetarët që nga viti 2007 për tri herë radhazi, pra personalisht ka legjitimitetin demokratik dhe qytetar. Kandidati z. Thaçi ka autoritetin dhe përvojën politike dhe të proceseve historike të Kosovës së re në 18 vitet e fundit, duke u identifikuar me udhëheqjen e luftës për liri, duke udhëhequr vendin në kohën e pavarësisë dhe duke qenë kryetar i partisë politike për mbi 16 vite, dhe kryeministër i vendit për dy mandate. Kurse tashme zëvendëskryeministër dhe ministër i Punëve të Jashtme”, ka thënë Kuçi
Nënkryetari i PDK-së, thotë se kandidati për president njihet për sukses edhe në rrafshin ndërkombëtar. “Në rrafshin ndërkombëtare z. Thaçi udhëhoqi Konferencën e Rambujesë, mori pjesë në negociatat e Vjenës si dhe udhëhoqi negociatat në kohen e marrëveshjes së parë me Serbinë të ndërmjetësuar nga BE-ja dhe të ndihmuar nga SHBA-të. Në çdo takim me rendësi për vendin ka marrë pjesë, është pritur dhe takuar me personalitete botërore të kohës së shteteve demokratike. Emri i tij është i njohur si emër politikani dhe autoriteti të Kosovës nga çdo individ në vendin tonë dhe çdo qendër e vendimmarrjes botërore. Mund të ketë individ në vendin tonë që kanë pasur ose kanë ndonjë veti që i përmenda veçmas, por asnjëri në skenën politike nuk i ka me të sublimuara në personalitetin e vetë aq sa z. Thaçi. Andaj, zgjedhja e tij është e natyrshme me proceset që ka kaluar vendi ynë dhe historia e përpjekjeve ushtarake dhe politike, si dhe me aftësitë politike dhe udhëheqëse në institucione dhe në reputacion vendor e ndërkombëtar”, është shprehur Kuçi.
Por, Thaçi deklaronte se nuk kishte luftuar.
 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...