Published On: 16 Mars, 2016

Ku është busti i homerit tonë Gjergj Fishtes


Bustet, përmendoret, shtatoret, ne dhe shteti sharlatan

Rexhep Shahu

U inaugurua dje nga presidenti i vendit busti i Papa Franceskut në Tiranë. Shumë bukur, mrekulli.

Por, busti i Papa Vojtiles, Papes antikomunist ku është, në cilin shesh, në cilin cep të bulevardit të madh të Tiranës që e ka ndërtuar mbreti Zog.

Papa do shpallë shenjtore Nënë Terezën. Në cilin kënd të bulevardit këqyr madhështor busti i Nënë Terezës që po shpallet shenjtore.

Ne nuk duam asnjë bust tjetër veç busteve tona që mbajmë mbi këmbët tona.

Ne nuk duam të ngrijmë a derdhim në bronx a mermer askend sepse ne na duket vetja se jemi më të rëndësishmit.

Po germat apo fjalia e parë e gjetur në gjuhën shqipe e Pal Engjëllit Budit “N’emen t’atit, t’birit e t’shpertit t’shenjte” ku është gdhendë, ku është vendosë në bulevardin e madh që e ka ndërtuar mbreti Zog. Ku është busti i homerit tonë Fishtes, në cilën anë të bulevardit që e ka ndërtuar mbreti Zog. Po një lloj busti i Mesharit, një libër bronxi në bulevard ku është.

Po Pjeter Bogdani, Frang Bardhi, Pjeter Budi, Buzuku, ku janë more në bulevardin e mbretit. Shqipëria aq sa njihet sot njihet prej këtyre kolosëve, dhe bota nuk e njeh Shqipërinë prej poezive të mia apo pikturave të Edi Ramës.

Kur do të njerëzohet bulevardi i mbretit në Tiranë.

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...