Published On: 17 Janar, 2016

KSHZ: Lista zgjedhore nuk mund të pastrohet deri më 24 prill

Teknikisht, zgjedhjet mund të mbahen më 24 prill, por nuk mund të bëhet edhe kontroll i detajuar i Listës zgjedhore, konsideron kryetari i Komisionit Shtetëror Zgjedhor Aleksandër Çiçakovski, i cili sot u prononcua me anë të një kumtese, pas takimit me katër partitë politike në Klubin e deputetëve.

“I informova shkurt partitë politike për qëndrimet e Komisionit Shtetëror Zgjedhor. Ne jemi proaktivë dhe duam të ndihmojmë që procesi të lëviz sa më shpejt që mundet. Qëndrimet që ua shpreha aktorëve me të cilët kam pasur takim, do t’ua bëj të njohur”, tha Çiçakovski.

Në njoftimin e tij, Çiçakovski thotë se vonimi i formimit të Komisionit Shtetëror Zgjedhor do të reflektohet mbi të gjithë procesin e përgatitjes së zgjedhjeve, përfshi edhe në pastrimin e Listës zgjedhore, gjë e cila, siç thotë ai, do të zhvillohet në tri faza.

“Sipas analizave të ekspertëve, për zbatimin e këtyre procedurave, do të na nevojiten rreth 3 deri 4 muaj. Teknikisht, zgjedhjet mund të mbahen më 24 prill, por kontrollimi dhe pastrimi i Listës zgjedhore nuk mund të bëhet.  Kjo do të thotë se nuk mund të sigurohet listë, në të cilën, të gjithë do të kishim besim. Në këtë afat të shkurtër, kontrollimi i Listës zgjedhore mund të jetë vetëm improvizim, por kështu nuk do të kishim listë dhe zgjedhje të besueshme”, thuhet në njoftimin e Çiçakovskit.

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...