Published On: 27 Shkurt, 2016

Kryqat i vëndojnë kundërshtarët opozitarë politik të BDI-së

Timi Shkupi

Todor Petrov u fut në skenën politike si shovenist, racist, ekstremist fetar, terrorist në vitin 1990 kundër.cdo gjë që ishte shqiptare në Maqedoni.

Todor Petrovin e kanë pasur vegël instrumentale (edhe LSDM-ja 1990-1998 dhe VMRO-ja 2006-2016) per t’i satanizuar kërkesat e shqiptarëve dhe për t’i paraqitur si faktor destabilizues në Maqedoni, kur në fillim të viteve 90-ta na paraqitnin para Evropës si nacionalist dhe separatist, kurse pas vitit 2001 filluan të ndryshojnë taktikë, duke na paraqitur si islamist, sidomos me ardhjen e sërishme të VMRO-së në pushtet, një parti me bazament dhe themele terroriste në historikun e saj, prej vitit 2009 arriti me 30 për qind të përkrahësve dhe falsifikimeve të zgjedhjeve të fusin nën kontrol të gjitha pushtet e shtetit: Parlamentin, Ekzekutivin, Presidentin, Pushtetin Gjyqësor dhe thuajse kontrolojnë çdo gjë, pra edhe partitë shqiptare, me përjashtim të LSDM-së.

Reagimi kundër vendosjes se Kryqit nga zyrtarët e Çairit, që e kanë shndrruar komunën e Çairit në bastion vetëm të BDI-së, është plotësisht i drejtë, i domosdoshëm, ku duhet ta refuzojnë me çdo çmim venduarjen e kryqit në një vend pa vend, por jo t’i japin reagimit dhe revoltës së tyre karakter kombëtar shqiptar, por vetëm në kuadër të pozitës se tyre juridiko-kushtetuese si “bashkesi etnike”, që e kanë fituar në vitin 2001 me Marreveshjen e Ohrit.

Prandaj edhe reagimi i sotshëm si revoltë ishte reagim partiak, reagim i BDI-së si “bashkësi etnike” në Maqedoni, ku shumica janë ushtarë të disciplinuar me rrogë prej 250 euro në muaj.

VMRO-ja, vetëm nëse ka vendosur të ndajë shtetin, mund të shkel pozitën kushtetuese të BDI-së, të marr sa mundet me marr, të forcojë pozicionin e saj fashisto-terrorist në bisedimet e ardhshme me shqiptarët, me BE-në, por jo me BDI-në, pasi me Kryqin duan të tregojnë se po mbrojnë Maqedoninë nga radikalizmi islamik, ku duan përmes BDI-së t’i stigmatizojnë të gjithë shqiptarët.

Shqiptarët që nuk duan të identifikohen me BDI-në, që nuk e pranojnë termin “bashkësi etnike”, që i rrin besnik bojkotit të shqiptarëve të Refrendumit të njëanshëm të mentorëve të dikurshëm të Todor Petrovit, kur me 8 shtator të vitit 1991 e patën shpallur të pavarur Maqedoninë, duke i përjashtuar shqiptarët dhe turqit nga sovraniteti, nuk kanë se çfarë të mërziten, as të lodhen shumë për fatin e Todor Petrovit.

Por këtyre të BDI-së (të termit “bashkësi etnike”), shqiptarët, partitë tjera, duhet t’u premtojnë se këto të drejta, që sot gëzojnë anëtarët e bashkësis së BDI-së, nuk do t’u cenohen në rast se ndryshon sistemi dhe Kushtetuta e Maqedonisë.

Ky term “bashkësi etnike” (ethnic community) nuk ekziston dhe nuk njihet në gjuhën e Kushtetutave thuajse të asnjë shteti perëndimor. Me përjashtim të disa shteteve të vogla. Në Kushtetuta më shumë përdoret dhe njihet termi “grup etnik”, por jo “bashkësi etnike”.

Ky term “bashkësi” kur përdoret është i njejtë sikurse me “bashkësi emigrantësh”, “bashkësi islame”, “bashkësi zezakëshë, “bashkësi LGTB (e pederave)”, etj, etj. Le të më përmirësojnë juristët, njohësit e Kushtetutave të vendeve të ndryshme të botës!!! Nëse jam gabim.

P.S.

Më vjen keq që këta të BDI-së janë pakë debila. Nuk po e kuptojnë momentin dhe do të përpiqen të fusin në lojë bashkë me hoxhallarët ndjenjat fetare të qytetarëve!

Mozo ma Keq. Katastrofë për VMRO-n dhe BDI-n! Me pas mundësi me i dërguar në Krivallak dhe t’i lëmë të luftojnë deri sa të ngopen me njëri-tjetrin. Nuk dyshoj se BDI do të fitonte pasi mbrojnë termin e fituar me gjak “Bashkësi Etnike”!

Gabimi i vetëm i BDI-së është që duan të na fusin të gjithëve në termin e tyre “bashkësi etnike”, ku shumica e shqiptarëve nuk duan!

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...