Published On: 25 Maj, 2016

Kryeziu: Të shkohet në proces të ri zgjedhor, por jo nën trysninë e dhunës

Ismet Kryeziu drejtor i KDI-së në Zona B ka thënë se Kuvendi nuk performoi mirë këtë vit dhe nuk janë përmbushur objektivat.

“ Kritikat tona ndaj Kuvendit kanë qenë si një tentativë për ta përmirësuar punën e organit legjislativ. “

“Pozita nuk ka pas vullnet për ta përfshirë opozitën në procese të rëndësishme, në anën tjetër opozita është sjellë në s’përputhje me jetën parlamentare.”

“Parlamenti nuk ka arritur t’i përmbush objektivat që i ka, si në aspektin e brendshëm si në arenën ndërkombëtare.”

“Deputetët kanë mandatin e tyre dhe nuk kanë nevojë t’i përgjigjen as partive të tyre,” ka thënë Kryeziu, njofton Klan Kosova.

Kryeziu ka thënë se ngecje në jetën parlamentare, por edhe si rezultat i brishtësisë se vetë koalicionit. Situata e krijuar momentalisht nuk lë shumë hapësirë manovruse vec shkuarjes në një proces të ri zgjedhor, por jo nën trysninë e dhunë.

“Kemi ngecje në Parlament për shkak të mungesës së deputetëve që janë në pozitë. Kemi një shenjë proteste të deputetëve që janë kundër këtij koalicioni. Duket se ky koalicion është më shumë individual mes Mustafës dhe Thaçit sesa si vullnet i përgjithshëm.”

“Situata që është krijuar në Kosovës nuk lë mundësi as të zgjerimit të koalicionin as të prishjes së tij. Duhet të përgatitet një proces i ri zgjedhor, që të shkojmë më zgjedhje.”

“Ne më parë nuk kemi parë deputetë si Vjosa Osmani që nuk e ka votuar liderin e vetë pavarësisht pasojave që vijnë nga subjekti vetë.”

“Të gjithë këta deputetë kanë arritur të kenë një integritet dhe të mbajnë kontakte me elektoralin e tij.”

“Procesi zgjedhor nuk mund të vij si rezultat i dhunës, por me proces demokratik,” ka thënë Kryeziu, njofton Klan Kosova.

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...