Published On: 19 Maj, 2016

Kryetari i çerdheve s’ka të ndalur

Kryetari i Komunës së Prishtinës, Shpend Ahmeti e ka përuruar çerdhen “Shkronjat” në Lagjen Arbëria e cila është bashkëfinancim me zyrën e BE-së në Kosovë dhe ka kushtuar 450 mijë euro.

Kryetari Ahmeti, tha se puna e kryetarit e ka këtë të mirë kur kryen shërbime për më të mirët, e të cilët sipas tij janë fëmijët.

Ahmeti: Kjo është çerdhja e parë me kosto të përballueshme

“Kjo puna e kryetarit i ka shumë momente të vështira, ka goxha do momente të këqija në punë megjithatë i ka edhe do momente tepër të bukura siç është kjo e sotit që me të vërtetë të jep kënaqësi që të jesh në nivelin e detyrës, të jesh në funksion të ofrimit të shërbimeve e që në këtë rast është ofrimit të shërbimit për më ë mirët tanë për fëmijët tonë dhe tashmë nuk ka kënaqësi më të madhe se në Lagjen Arbëria të hapim çerdhen e parë me bazë të komunitet dhe më kujtohet si sot para tre viteve në një tubim që e kisha në lagjen Arbëria kur takova një nënë vetushqyese e cila më tregoi se e kishte lëshuar punën sepse nuk kishte pas mundësi që ta gjej një vend në çerdhe por në këtë rast një çerdhe me kosto të përballueshme. Nuk ishte problem një çerdhe ku mund të paguaj 150-200 euro por ishte një çerdhe me kosto të përballueshme gjë që ka qenë edhe një prej synimeve tona”, tha Ahmeti.

Kurse përfaqësuesi i BE-së, Libor Chlad, shpreson se ky objekt do t’i plotësojë nevojat e fëmijëve të cilët do të hyjnë në të.

Chlad: Shpresojmë që kjo mbledhje t’i përmbush nevojat tona

“Është nder i posaçëm për ne që të jemi këtu në këtë përurim, në këtë ditë të bukur për implementimin e këtij projekti të bukur që është implemetnuar në suaza të projektit Kosova e bukur dy, siç e dini Kosova e bukur nuk është vetëm për zbukurim por gjithashtu është edhe për implementimin e gjërave që janë të prekshme si shkollat për fëm ijë dhe kopshtet në mbarë Kosovën por shpresoj se kjo ndërtesë e cila do ta vizitoj për pak minutash do ta përmbush nevojat e qytetit të Prishtinës për kopsht dhe po e shoh se I kemi disa nga përdoruesit potencial për këtë ndërtesë dhe të shpresojmë se kjo ndërtesë do të përmbush nevojat e tyre”, tha Chlad.

Po sot kryetari Shpend Ahmeti e ka vënë gurthemelin edhe për një çerdhe tjetër në lagjen “Kodra e Trimave”, e cila është projekt i komunës.

Ahmeti: Kjo është çerdhja e parë me kosto të përballueshme në këtë lagje

“Sot është lajmi i dytë i mirë për fëmijët në komunën e Prishtinës sepse sot sapo vendosëm me drejtorin e investimeve kapitale Hysen Durmishin dhe drejtoreshën e Arsimit Arbërie Nagacci gurthemelin e çerdhes së re në ‘Kodrën e Trimave’ që është tashmë çerdhja e pestë e cila do të ndërtohet dhe do të jetë me bazë në komunitet, është çerdhja e par ë me kosto të përballueshme në këtë pjese të qytetit të cilët moti e kanë shpreh dëshirën për një çerdhe të tillë”, tha Ahmeti.

Çerdhja në “Kodrën e Trimave” kap kosto prej 495 mijë eurove, ka kapacitet prej 120 vendeve dhe pritet të përfundojë për 120 ditë./D.Vitia/

img-5454

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...