Published On: 13 Shkurt, 2016

Kryeprokurori amniston Armend Zemajn për hedhjen e gotës në drejtim të deputetëve

  • Kryeprokurori i Shtetit, Aleksandër Lumezi, sot në një intervistë të botuar në Koha Ditore ndër të tjera ka folur edhe për arrestimin e deputetëve opozitarë dhe për rastin e deputetit Armend Zemaj, i cili e ka pranuar edhe vet që ka hedhur gotën në drejtim të ulëseve opozitare.

Ai ka thënë se veprimet e deputetëve të opozitës i kanë parë të gjithë, dhe se ka pasur mjaft prova dhe fakte për të nisur procedura ndaj tyre. Kjo sipas Lumezit ka qenë situatë e lehtë për prokurorin e rastit të kryejë procedurën më shpejt, transmeton Koha.net.

“Përveç që i kemi parë ne të gjithë në Kosovë, i ka parë e gjithë bota. Ka pasur prova dhe fakte të mjaftueshme për të nisur procedura ligjore ndaj tyre. Rasti ka qenë publik, andaj prokurori i rastit e ka pasur shumë me të lehtë që ta kryejë procedurën më shpejt”, ka thënë Lumezi për Kohën Ditore.

I pyetur për rastin e deputetit Armend Zemaj, ai ka thënë se është një situatë ndryshe, edhe pse ai e ka pranuar në publik veprën e hedhjes së gotës.

“Vetë deklarata e Zemaj nuk paraqet vepër penale. Hedhja e gotës duhet të jetë e drejtuar kundër personit konkret. Vetëm deklarimi i tij nuk mjafton. Nëse ka prova që gota ka qenë e drejtuar kundër deputetëve dhe se intensiteti i forcës ka mundur të shkaktojë lëndime trupore të ndonjë deputeti ose ka mundur të shkaktojë rrezik për jetën dhe për shëndetin e tyre, atëherë kemi elemente të veprës penale”, ka shtuar Lumezi duke shtuar se nëse hedhet në drejtim të ndonjë personi, ka elemente të veprës penale, nëse hedhet në formë revolte nuk ka elemente.

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...