Published On: 20 Maj, 2016

Kryeministri po zgjon habi, ilaritet, neveri e edhe zemërim

  • ARBEN IDRIZI
  • Nuk po kërkoj që kryeministri të japë leksione ekonomie (edhe ashtu si mësimdhënës universitar, ai nuk i mban fare orët e caktuara, as nuk e dorëzon postin), qeverisjeje, në një postim në rrjetet sociale. Këtë do të duhej ta bënte përmes qeverisjes së mirë. E ai, në tërë këto vite qeverisjeje qoftë si kryetar i Komunës së Prishtinës, qoftë tash si kryeministër i Kosovës, nuk ka treguar aspak se është një politikan-ekonomist i mirë. Po them se është më mirë të mos reagojë fare, për asgjë, se sa të reagojë siç ka reaguar deri më sot në rrjetet sociale.

Të shpeshta, bukur të shpeshta po bëhen herat kur kryeministri i vendit zgjon habi e ilaritet, e më tepër neveri e ndonjëherë edhe tamam zemërim, me komentet e tij në rrjetet sociale. Duke qenë se përsëriten, habia bie nga regjistri, ama ndjesitë e tjera mbesin, mbase, m’u për këtë, edhe shkojnë duke u fryrë.

I fundit ishte dje.

Për të reaguar ndaj qeverisjes së Vetëvendosjes në kryeqytet, pas nënshkrimit të një vendimi që garanton marrjen e kredisë për blerjen e 51 autobusëve, kryeministri Isa Mustafa iu referua një thënieje popullore, e cila, sipas tij, do ta shpjegonte më së mirë paaftësinë e rivalit politik për të drejtuar komunën.

Nuk është se më zgjon habi referimi te thesari popullor as nuk është se më ndjell aq neveri si i tillë. Çështja është se ajo referencë dhe ajo “urtësi” popullore nuk ka të bëjë asgjë me qeverisjen as me qeverisjen moderne. Referenca e tillë, në më të shumtën, është e pranueshme dhe e këndshme për një qytetar, të cilit i mungon arsimimi dhe sidomos për një person të cilit i mungon arsimimi përkatës.

E megjithatë, ka që për rastin e parë do të thoshin se është shprehur për një problem që nuk e njeh dhe për një problem që nuk e njeh rëndom shprehet dikush që ngutet dhe më tej dikush që s’kemi si të mos e konsiderojmë imbecil.

Në rastin e dytë do të thoshim se do të ishte e falshme vetëm në rast se ndodh një herë dhe për arsye fare të kuptueshme.

Për kryeministrin Mustafa, i cili është ekonomist, ka mbi supe dekada të qeverisjeve nëpër sisteme të ndryshme dhe krejt në fund ka titullin akademik, një referencë e tillë është tregues për të keq.

Është një referencë prej budallai, i cili s’ka shfletuar kurrë në jetën e vet një libër ekonomie e politike, nuk ka mësuar bash asgjë nga përvoja e vet prej dekadash prej ekonomisti dhe politikani dhe, për pasojë, gjen kënaqësinë e reagimit, shpjegimit, vetëkënaqësisë dhe mburrjes në një thënie primitive.

Është një referencë prej injoranti, i cili nuk arrin ta kapë të vërtetën e vet.

Është një referencë e kotë prej kapadaiu, të cilit askush nga rrethi i tij, të afërmit e tij, kabineti i tij, ekspertët e mundshëm, nuk guxon t’ia bëjë me dije gabimin, ta këshillojë ta përmirësojë apo thjesht të mos e përsërisë.

Është një referencë ndoshta edhe e frymëzuar nga popullzimi, një burim i pashtershëm pushteti i injorantëve dhe fashistëve.

Është një referencë që nuk çon askund, nuk zgjidh asgjë dhe nuk e ndihmon askënd.

Është një referencë kafeneje.

Është një referencë popullore, pa asnjë domethënie, të cilën do ta përdornin si batutë as komedianët tipikë kosovarë në humorin e tyre prej injorantësh.

Është një referencë, pra që në të vërtetë nuk është referencë.

Nuk po kërkoj që kryeministri të japë leksione ekonomie (edhe ashtu si mësimdhënës universitar, ai nuk i mban fare orët e caktuara, as nuk e dorëzon postin), qeverisjeje, në një postim në rrjetet sociale. Këtë do të duhej ta bënte përmes qeverisjes së mirë. E ai, në tërë këto vite qeverisjeje qoftë si kryetar i Komunës së Prishtinës, qoftë tash si kryeministër i Kosovës, nuk ka treguar aspak se është një politikan-ekonomist i mirë. Përkundrazi, dështimet e tij janë kolosale. Përveç kësaj, mbi supet e tij rëndojnë edhe dyshime të shumta përfitimi të fondit të Tre përqindëshit, korrupsioni, nepotizmi, keqpërdorimi të detyrës zyrtare.

Po them se është më mirë të mos reagojë fare, për asgjë, se sa të reagojë siç ka reaguar deri më sot në rrjetet sociale. Rëndom me komente prej imbecili.

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...