Published On: 26 Qershor, 2016

Kryeministri Mustafa shtroi iftar për përfaqësuesit e Bashkësisë Islame

Kryeministri i Republikës së Kosovës, Isa Mustafa, shtroi iftar për drejtuesit e Bashkësisë Islame të Kosovës, në krye me Myftiun Naim Tërnava.

Kryeministri Mustafa vlerësoi lartë mesazhet dhe vlerat që muaji i Ramazanit përçon te besimtarët.

 “Muaji i Ramazanit dhe agjërimi përçojnë te besimtarët dhe njerëzit e vullnetit të mirë mesazhet e humanizmit, të përkushtimit, të solidaritetit, duke fuqizuar vlerat e tolerancës dhe të dashurisë ndërmjet njerëzve, pa dallime”, tha kryeministri Mustafa.

Duke shprehur respektin e Qeverisë së Kosovës për komunitetin mysliman dhe komunitetet tjera fetare, kryeministri Isa Mustafa, theksoi rëndësinë e fuqizimit të harmonisë tradicionale ndërfetare të popullit të Kosovës.

Myftiu i Kosovës, Naim Tërnava, uroi që në këtë muaj të shenjtë të jenë prezentë mëshira, harmonia dhe shëndeti.

“Muaji i shenjtë i Ramazanit na bënë që të jemi më afër njëri tjetrit, të jemi përreth sofrave të Zotit, të jemi në vazhdimësi në ndihmë të atyre që janë në nevojë, të varfërve dhe skamnorëve. Ky është muaj i sakrificës, kur çdo njëri prej nesh duhet të japë nga vetja atë që ka nevojë tjetri”, tha Myftiu Tërnava, duke falënderuar kryeministrin Mustafa për iftarin e shtruar.

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...