Published On: 14 Prill, 2016

Kryeministri Mustafa premton përkrahjen e Qeverisë për zhvillimin e Kamenicës

Kryeministri Isa Mustafa, ka vizituar sot Komunën e Kamenicës, ku është informuar nga kryetari Begzad Sinani për punën dhe rezultatet e kësaj komune në përmirësimin e jetës së qytetarëve.

Gjatë vizitës, kryeministri Mustafa i shoqëruar nga zëvendëskryeministri, njëherësh ministër i Kulturës, Rinisë dhe Sporteve, Kujtim Shala, ministri i Punës dhe Mirëqenies Sociale, Arban Abrashi dhe ministri i Shëndetësisë, Imet Rrahmani, kanë vizituar edhe Palestrën Sportive në Kamenicë, e cila është në përfundim.

Kryeministri Mustafa tha se gjatë takimit me kryetarin Sinani është bërë një vlerësim i punëve të cilat janë biseduar edhe në takimin e vjeshtës së kaluar në Kamenicë.

“Vlerësuam se disa prej tyre kanë ecur mirë. Vlerësuam po ashtu se ka nevojë që të bëhen investime edhe në disa fusha me prioritet, në fushën e arsimit, në disa shkolla të fshatrave ku kemi shkolla të vjetra të viteve të 60-ta, të cilat nuk plotësojnë as kushtet minimale. Është fjala për tri mjedise të tilla. Pastaj të investojmë në rrugë edhe pse janë disa rrugë të cilat janë planifikuar përmes Ministrisë së Infrastrukturës që të zhvillohen në këtë vit, do të bëhen në marrëveshje me komunën. Në fushën e objekteve sportive, po arrihet që të përmbyllet një palestër sportive që ka filluar shumë herët dhe tani është në përfundim e sipër”, tha kryeministri.

Më tej, kryeministri Isa Mustafa ka veçuar rëndësinë e krijimit të një ambienti për tërheqjen e investimeve, qoftë përmes bashkatdhetarëve që punojnë në vende perëndimore qoftë ardhjes së investimeve të drejtpërdrejta nga jashtë, duke përmendur edhe një rast shumë të mirë të prodhimit të paneleve solare, për të cilat po bëhen përgatitjet nga komuna me investitorët nga Zvicra.

“Do t’i përkrahim edhe investimet tjera, për çka komuna mund të shpreh gatishmërinë karshi ndryshimeve të ligjeve të cilat ne do të bëjmë, në mënyrë që të krijojmë një ambient më të mirë”, tha kryeministri Mustafa.

Kryetari i Komunës së Kamenicës, Begzad Sinani, duke e falënderuar kryeministrin Mustafa për vizitën e ka informuar për realizimin e projekteve.
“Unë jam i kënaqur si kryetar i komunës dhe shpreh falënderim në emër te qytetarëve, në emër të autoriteteve lokale për bashkëpunimin me Qeverinë e Republikës së Kosovës dhe kryeministrin Isa Mustafa, që ka mbështet realizimin e projekteve tona konkrete në të mirë dhe përmirësimin e kushteve të qytetarëve të Komunës së Kamenicës. Kërkova nga kryeministri dhe Qeveria që ky bashkëpunim të vazhdojë dhe realizimi i projekteve në bazë të kërkesave të qeverisë komunale dhe kryetarit, që në të ardhmen të realizohen në tëDisplaying ZKM_01.jpg të qytetarëve”, tha kryetari Sinani.

kamen

 

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...